Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Raoul ne sugerează că ortodocșii pot trăi cum îi taie capul, pot face oricâte nelegiuiri doresc, pot să viețuiască ucigaș cu aproapele, trebuie doar ca înaintea sfârșitului să facă repede o spovedanie cât mai cuprinzătoare, să mimeze pocăința și să se unească formal cu Biserica gustând ipocrit din Euharistie.
Dacă așa stau lucrurile, e chiar mișto să fi ortodox și mântuirea e floare la ureche.
|
Da,pai chiar ar fi usoara mantuirea daca am stii clipa mortii

Iisus insa ne sugereaza sa priveghem,caci nu stim clipa si ceasul! Concluziile le tragi singur,abia apoi mai da-ti o data cu parerea cu privire la ce am vrut sa zic! Hai mai bine sa ascultam ce spune El,nu ce zic eu.
Plus ca e vai de aceia carora li s-a vorbit despre dreapta credinta,care stiu deci datele problemei,dar refuza sa adere la ea! Citez din memorie: "iar de acea casa sau cetate nu va va primi si nu vor asculta cuvintele voastre,plecati degraba din acea cetate,si iesind scuturati-va picioarele de praf. Adevarat va spun ca in ziua judecatii Sodomei si Gomorei le va fi mai usor decat cetatii aceleia."
E destul de clar zic eu. Si mai incolo se relateaza ca Domnul i-a mustrat pe cei din cetatile in care s-au facut cele mai mari minuni pt. ca nu s-au pocait. Si zice ca daca in Tyr sau Sidon s-ar fi facut acele minuni,degraba s-ar fi pocait cu sac si cenusa. "Adevarat va spun,ca Tirului si Sidonului le va fi mai usor in ziua judecatii."
Deci iata cat de mare este mania Domnului fata de cei care au luat cunostinta despre dreapta credinta,dar NU au primit-o si au refuzat-o!
Frate draga,toate astea le-a zis Hristos,nu eu.
Doamne-ajuta!
PS daca ai indoieli asupra a ce am scris voi face un efort si voi veni cu citatele exacte (in caz ca esti Toma necredinciosul).