View Single Post
Vechi 26.01.2012, 19:44:06
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Nu sta in puterea noastra sa spunem cine se mantuieste si cine nu.
Nu vb de pagani, care nu au acces la legea crestina, ei vor fi judecati dupa legea morala.
In schimb ptr toti ceilalti, care au auzit crestinismul si l-au respins, sau i-au rasatlmacit invataturile crend invataturi ratacite, eretice judecata va fi mult mai aspra.

Acum, sa vb cinstit: ptr ce spera un liber cugetator sa se mantuie? El care de buna voie l-a respins Domnul? El nu a avut nevoie de Dumnezeu, de Biserica, de sfintele Taine, de sfinti. ATunci ce sa caute intr-un loc in care de toate acestea are parte? Adica Domnul respecta liberul albitru: "NU M-ai vrut in timpul vietii, acum dupa moarte eu nu te silesc. Te las sa mergi pe drumul pe care ti l-ai ales."

Ai necinstit-o pe Maica Domnului si sfintii. Ce raspuns vei da la judecata stiind ca "Sfintii vor judeca lumea?"Unde te vei ascunde de fata Imparatesei Cerurilor, care sta de-a dreapta Domnului?

Stii, Domnul e boier mare. Si El ne respecta liberul albitru. De cele mai multe ori noi decidem unde mergem, prin buna stiinta. Iar El ca un PreaBun nu ne sileste cu nimic.

Sfantul Ciprian al Cartaginei spunea un adevar scurt si clarExtra Ecclesia nulla salus..
Adica: "in afara Bisericii nu este mantuire". Cred ca e limpede ca lumina zilei.
Iar Biserica, in simbolul de credinta niceo-constantinopolitan invata"Cred[...] Intr-una sfanta, soborniceasca si apostoleasca Biserica"
Deci exista o singura Biserica, al carui Cap este Hristos.
Asadar Domnul si Biserica invata ca este Un Domn, O credinta si un botez
Un Domn, o credinta, un botez, o biserica. Ce e in plus e in afara corabiei.