Citat:
În prealabil postat de windorin
Barbatii nu merg la biserica pentru ca de abia merg femeile, iar femeile care merg nu duc o viata intocmai cu ce se invata in biserica. Daca cei care merg periodic la sfintele slujbe ar vietui curat, in smerenie si in dragoste, ar veni la biserica si cei care nu obisnuiesc sa vina. Daca cei care vin la biserica ar avea chipul senin si plin de lumina, iar viata pasnica, cei care nu vin, ar veni. Insa cand toti suntem incruntati si mahniti, de parca degeaba ne adunam in biserica, ce roade sa aduca celorlalti vietuirea noastra.
|
Pai pentru ca noi mergem acolo, si cand ajungem acasa sau la servici, ne izbim brusc cu capul de realitate,si realizam ca lumea nu traieste dupa modelul crestin, si ne intristam. Daca am trai si noi dupa modelul lor, nu ne-am intrista si nici nu ne-am soca, ni s-ar parea normal si am raspunde cu aceeasi moneda. Nu stiu care ar putea fi atitudinea corecta din partea noastra ca sa demonstram ca mersul la biserica ne face bine.
Mi-a povestit cineva ca in liceu a avut doua colege, amandoua dragute, initial, si una s-a dus la biserica iar ailalta la martorii lui Iehova. Dupa un an, iehovista a inflorit, era mereu zambitoare si ti-era mai mare dragul sa vorbesti cu ea, ba chiar daca o intrebai te putea convinge ca e bine sa mergi si tu la ei, pe cand ortodoxa era mereu ciufuta, se imbraca urat, daca ii ziceai ceva se supara, zicea ca o iei la misto, se simtea atacata si nu stia cum sa se apere, si in curand a fost exclusa din anturaj.
Deci? Ne invata si pe noi cineva cum sa facem sa nu stricam imaginea Bisericii?
O sa ziceti sa intoarcem celalat obraz si sa dam mai mult decat ni se cere, dar credeti-ma pe cuvant ca urmatorul lucru care ni se va cere va fi sa renuntam la credinta, si daca n-o vom face ni se va spune "biserica va invata sa fiti ai dracului". poate credeti ca e o exagerare, dar din pacate... oamenii vad mersul tau la biserica ca pe un act de egoism, de nepasare, de nesolidaritate cu restul lumii; adica ce, asta e mai smechera, vrea sa se puna mai bine cu Dumnezeu? Lasa ca-i aratam noi ei ca pe planeta asta noi stapanim deocamdata, nu Dumnezeu. Ba mai mult, ce apropiati cred ca ne fac un bine ca ne opresc de la o mare dezamagire.