Citat:
În prealabil postat de grasu77
3. Am spicuit din capitolele despre starea mortului (in link-ul postat). Cap. "viata dupa moarte" incepe cu motoul "Astept invierea mortilor, si viata veacului ce va sa vina" (Crezul). Totusi, nu trateaza deloc problema invierii ci prezinta filozofia nemuririi mortului. Chiar se arata ca, dupa moarte (fara sa fie nevoie de inviere) mortul traieste mai activ (pentru ca nu mai are trup, care este o povara). Crezand intro astfel de filozofie, ce rost mai are invierea promisa de Mantuitorul? Ce nevoie mai este de asa ceva?
|
Și am văzut cer nou și pământ nou. Căci cerul cel dintâi și pământul cel dintâi au trecut; și marea nu mai este.
Și am văzut cetatea sfântă, noul Ierusalim,
pogorându-se din cer de la Dumnezeu, gătită ca o mireasă, împodobită pentru mirele ei.
Și am auzit, din tron, un glas puternic care zicea:
Iată, cortul lui Dumnezeu este cu oamenii și El va sălășlui cu ei și ei vor fi poporul Lui și însuși Dumnezeu va fi cu ei.
Și va șterge orice lacrimă din ochii lor și moarte nu va mai fi; nici plângere, nici strigăt, nici durere nu vor mai fi, căci cele dintâi au trecut...
...Și neamurile vor umbla în lumina ei, iar împărații pământului vor aduce la ea mărirea lor.
Invierea are rost pentru ca vei trai in continuare pe pamant. (Doamne ajuta

)