Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Duh inseamna fiinta fara trup in cazul de fata. La fel ingerii sant duhuri adica fiinte fara trup.Dracii la fel sant fiinte fara trup care au ales sa se desparta de Dumnezeu si sa se alature satanei. Nu te face ca nu intelegi.
Iisus spune clar : "am carne si oase nu sant duh".Daca asa scrie acolo , si asa scrie si daca scrie ca Dumnezeu e duh si ingerii sant duhuri si diavolii sant duhuri necurate atunci de ce pare greu de crezut ca si duhurile dreptilor cei desavarsiti traiesc ca si duhurile tinute in inchisoare ?
|
Pentru că:
- Dumnezeu nu e mort
- Hristos după înviere n-a fost mort
- Îngerii și demonii nu sunt morți
- Dumnezeirea nu este creată
- Îngerii sunt o creație cu totul deosebită de oameni
În concluzie, duhul (spiritul, suflarea de viață, neshamah/pneuma) omului nu poate fi comparat cu duhurile slujitoare/duhurile rele, cu atât mai puțin cu Duhul lui Dumnezeu. Duhul omului nu este o entitate conștientă de sine, cu sentimente și simțuri care ar trăi undeva separat de corpul omului. Este doar principiul vieții, scânteia de viață pe care Dumnezeu a pus-o în om la Facere și care este retrasă când acesta moare.
Ori vă faceți că nu înțelegeți diferențele acestea din spirit de contradicție, ori sunteți stăpâniți de o grozavă întunecime spirituală - ceea ce mi-e greu să cred. Faceți dom'le odată lumină în definirea acestor termeni de antropologie biblică, că nu duceți lipsă nici de inteligență, nici de Cuvântul lui Dumnezeu pus la dispoziție în atâtea variante!