Subiect: Canonul
View Single Post
Vechi 25.01.2012, 15:32:42
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
Hmmm...o problema destul de dificila. Ceea ce a legat un preot, nici episcopul nu poate dezlega decat in doua cazuri:
1. a fost legat pe nedret, dintr-o slabiciune a preotului.
2. a murit preotul care a legat-o.

Duhovnicul nu are puterea sa dezlege ceea ce a legat alt preot. Ca altfel cum ramane cu"ceea ce ati legat pe pamant, ramane legat si in ceruri"?

Asadar, daca postul ii foloseste sufleteste, de ce incearca cei din jurul ei sa ii rapeasca bucuria? Femeia e si asa in varsta, probabil stie ea de ce posteste asa. Si personal, cred ca prin ascultarea si jertfa ei se va mantui. Sa nu-i rapiti, fratilor, bucuria mantuirii!
a nu se intelege prin asta ca daca va inceta postul, nu se mai mantuieste....nici vorba; ci ca implnirea canonului te face sa pregusti fericirea raiului.
Cinste ei!
Sunt intru totul de acord, dar de ce sa te lege un preot care nu e duhovnicul tau?

Si inca ceva:ce parere aveti despre persoanele care isi iau ele singure "canon", cum a facut de exemplu strabunica mea? Credeti ca avea neaparat Dumnezeu nevoie sa posteasca ea toata viata, mai ales ca nu era prea bisericoasa. Si daca totusi Dumnezeu i-ar fi luat pe cineva, ce ar fi facut? Adica vreau sa zic ca nu cred ca pocainta trebuie conditionata, e drept ca trebuie sa-i multumim lui Dumnezeu cand ne ajuta, dar nu doar daca...
(by the way, am vazut intr-un film, dar cu siguranta s-a intamplat si in realitate, un tip a promis ca daca ii scapa fiica de cancer, se va rastigni precum Domnul Cristos in fiecare an...)
Mai stiu pe cineva care si-a vazut nepotul cazand dintr-un nuc, de la inaltime considerabila, intr-o zi de vineri, si apoi ridicandu-se fara sa pateasca nimic, si de atunci, bea doar apa vinerea.
Cred ca totusi oamenii sunt mai determinati sa tina propriile canoane pe care si le impun, decat pe cele care le primesc...

Last edited by fallen; 25.01.2012 at 15:41:25.
Reply With Quote