Calzone cu branza si praz
(ideea nu imi apartine)
Se face un aluat din 200-300 g faina, cca 100 g unt sau margarina, un ou, nitica apa calda, se da la rece o jum ora, apoi se intinde, se imparte in 3,si se mai da la rece inca 15 min.
calesti un praz in putin unt, 200 g branza (eu n-am masurat-o, am pus si putina feta, si putina telema si branza proaspata de vaci, cred ca merge si urda, un ou, o lingura de smantana, poti sa pui si ma multa, dar sa nu se subtieze prea rau) si mirodenii - marar uscat, oregano, etc.
La sfarsit se intinde iar aluatul, se fac patrate, se pune branza la mijloc si se impaturesc relativ triunghiulare (mie nu mi-a iesit o forma anume).
Se pun in tava (eu am uns cu putina margarina) si pe deasupra se ung cu ou batut cu smantana sau iaurt. se coc ca orice placinte/pateuri.
Salata de sfecla cu paste
(original)
Sfecla rosie fiarta (dupa ce am fiert-o in coaja si am curatat-o am pus-o intr-un borcan in care fusese sfecla cumparata si mai avea zeama, si am pastrat-o in frigider)
Urda sau branza de vaci
smantana
ou fiert (putin mai moale daca va place) si/sau sunca, muschi file, pastrama, taiata bucatele
o mana de paste (pene, fusili sau cus-cus) fierte sau orez fiert
Poti sa le amesteci bine inainte sau sa le p[ui ca atare in fiecare farfurie, sa le amestece fiecare, dupa preferinta; amestecat nu mai arata asa bine, dar e mai gustos.
Salata de sfecla de post
Sfecla rosie fiarta
Morcov ras, telina rasa
ceapa rosie sau praz
Boabe de fasole fierte (rosie sau pestrita de pref.) sau orez fiert cu porumb sau amestec de legume congelat sau paste fierte (cus cus, pene, fusili)
verdeata
sare, piper, ulei, otet
Dupa preferinte se poate adauga: ton din conserva, castraveti murati, masline, mar ras, ciuperci, ou fiert.
Budinca de paste cu brocoli
(de la revista)
200-300 g pene
200-300 g brocoli, posibil si conopida alba
se fierb separat (nu foarte rau)
se face un sos din 1 lg unt, 1 lg faina, stins cu o cana de lapte si daca vreti si cu putina smantana
se unge o tava termorezistenta adanca de preferat cu unt; daca va place, cred ca merge si tapetata cu pesmet
se pun pastele, conopidele, sosul
se adauga branzele (eu amestec mai multe feluri : feta, telema, branza proaspata, smantana)
deasupra se rade cascaval, eu nu am avut si am facut ou batut cu smantana si iaurt si a prins super coaje.
Pofta buna!
|