View Single Post
Vechi 25.01.2012, 12:46:57
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Mai bine ne-am pune intrebarea de ce nu merg oamenii in general la biserica.
Depinde cum privim, daca o privim ca pe o obligatie, atunci e clar: avem o singura zi libera si nu ne permitem sa o stricam, trebuie sa ne odihnim, recream, distram.
Daca o privim ca pe o activitate recreativa, atunci nu ne-o putem permite, avem alte treburi de importanta vitala, chiar si duminica.
Foarte multi oameni, chiar daca cred in Dumnezeu, nu considera necesar sa mearga la biserica, cred ca Il gasesc oriunde. Altii considera necesar sa mearga dar mai rar, doar de sarbatori, nunti/botezuri/mormantari, altii cred ca cel mai potrivit moment este dupa varsta de 80 de ani, etc.
Unii cred ca nu sunt atat de pacatosi, iar altii cred ca sunt mult prea pacatosi.
(un pusti mi-a zis odata ca el nu poate merge la Inviere ca nu a tinut post, si nu poate sa se impartaseasca, si atunci ce rost mai are sa mearga pana acolo?)
Altii cred ca e mai de folos yoga, meditatia, plimbarile, si alte traznai.
Altii cred ca mult mai "bune" si eficiente sunt bisericile adventiste, mormone, Martorii lui Iehova, etc.
Si altii foarte multi din pacate, nu mai vor sa auda de biserica pentru ca sustin ca au fost dezamagiti, inselati, nedreptatiti, chiar abuzati de catre slujitori ai Bisericii. Nici nu vreau sa imi amintesc cate povesti dinastea am auzit, ba chiar mi s-a "promis" ca nu e timpul pierdut, o sa mi se intample si mie...

Nu vreau sa smintesc pe nimeni, dar astea sunt realitati pe care le aud zi de zi, care sunt in masura sa sminteasca, intr-adevar, pe multi si la care trebuie sa stim ce sa raspundem.

Last edited by fallen; 25.01.2012 at 12:49:24.
Reply With Quote