Subiect: Canonul
View Single Post
Vechi 25.01.2012, 12:19:53
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Admirabilă credința și ascultarea acestei bătrâne !

Referitor la întrebarea dv: oricare preot, și nu doar episcopul, are capabilitatea de a lega și dezlega, conferită lui prin descendența apostolică.
Greșit! Persoana este ortodoxă. La ortodoxi este foarte importantă nevoința pentru a obține iertarea păcatelor și mântuirea. Nu am nici un resentiment pentru cei de alte confesiuni cu atât mai puțin cu cei catolici dar sunt multe difernțe între ortodoxie și catolicism.
Canonul dat de un preot nu poate fi dezlegat de alt preot! Există niște reguli. Le respectă acei cărora le pasă de sufletul lor.
Persoana despre care vorbesc nu vrea să renuțe la postul negru din ziua de vineri. și nici nu se plânge de neputință. Aceasta este dorința celor apropiați.
Îmi amintesc că am citit despre părintele Cleopa că era în spital și din dragoste o asistentă a insistat să mănânce puțin lapte într-o zi de luni (puțină lume ține postul de lunea care este pentru binele casei și pentru Sfinții Îngeri) Insistențele au fost zadarnice.
De asemenea citesc în Filocalia de la Optima o relatare despre o monahie care a cerut duhovnicului (pentru slăbiciune și bătrânețe) dezlegare la pește în posturi. A primit-o și ori-de-câte-ori mânca pește în post vomita. După ce și-a reluat postul s-a simțit bine și a murit la o vârstă foarte înaintată.

Last edited by dorinastoica14; 25.01.2012 at 12:24:20.
Reply With Quote