View Single Post
Vechi 23.01.2012, 13:36:32
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Am mai raspuns si la asta: daca parintele Arsenie Boca a pictat un catolic intr-o biserica ortodoxa ca sfant a gresit. Daca a spus asa ceva a gresit. Nimeni nu e perfect. Si sfinti gresesc. Oricum astept din partea dvs si sursa. Pentru ca eu nu am intalnit nicaieri o astfel de afirmtatie din partea lui. Va rog sa nu uitati daca se poate. Multumesc.
Sunt cateva maturii ale unor oameni, nu se stie sigur daca parintele a spus intocmai asa sau au mai inflorit aceia.
Ce sa mai spunem de parintele Teofil Paraianu, care a spus ca si catolicii au Sfinte Taine si ortodocsii care au o biserica ortodoxa in apropiere pot merge la o biserica catolica sa se impartaseasca.
Chiar sinodul BOR l-a contrazis pe parintele Teofil, spunand ca cine se impartaseste in afara ortodoxiei e exclus in acea perioada de la impartasanie si din BO.
Chiar si sfinti au avut erori dogmatice, de exemplu Fer. Augustin sau Sf. Grigorie de Nazians (apocatastaza).
In privinta parintelui Arsenie Boca exisat o oarecare controversa, e bine sa luam de la fiecare doar ce spune adevarat. Toti sfintii au avut si pacate, nu e uitam la ele sa le copiem tocmai pe acelea, nu miile de virturi.
De exemplu si parintii Arsenie Papacioc si Ioanichie Balan aveau ceva indoieli, nu stiu daca sunt intemeiate. http://www.youtube.com/watch?v=UL7l9gec1BI Titlul e exagerat. Oricum nu trebuei sa cadem in extrema sa credem orice a spus un duhovnic, nu exista infailibillitate in BO. Observam doar ca sunt doar cazuri singulare, adica nu toti sfintii au avut aceeasi greseala, e doar cate un caz.