@dobrin7m
Da,ai perfecta dreptate ca viclenia este ridicata la rang de arta sau calitate iar cat priveste omiterea dezvaluirii unor sentimente sau detalii personale nu stiu daca neaparat intra la pacat.
Uite iti dau un exemplu,sunt destule persoane cu care interactionez,fara a fi neaparat cunoscuti apropiati care te intreaba fel de fel de chestii personale...lumea este imprevizibila,o sinceritate asa prosteasca te poate costa viata,in unele cazuri.
De exemplu iti permiti sa-i raspunzi unui sofer de taxi care opreste in fata casei tale si te intreaba"locuiesti aici singur sau cu familia??"Normal ca daca locuiesti singur nu-i dai pontul!
Se numeste aparare contra invaziei spatiului intim.
Oricum,am da-o uneori trebuie sa denaturam adevarul chiar pt apararea noastra sau a vietii altora,eu de exemplu nu-mi permit sa spun adevarul in unele chestii cand sunt intrebata chiar cu nerusinare de persoane pe care nici nu le cunosc!
Pana la urma de ce le trebuie oamenilor sa toace vorbe?De ce se intereseaza de detalii intime?Crezi ca le pasa cumva?Nici vorba,vor sa barfeasca cu altii cine stie ce detalii picante le-ar pica in mana.Asa un fel de schimburi de barfa,zi-mi tu ce ai aflat despre X ca am niste bombe despre Y...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
|