View Single Post
Vechi 22.01.2012, 21:10:42
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Sophia, Sophia, nu iti lepada credinta ORTODOXA in care ai fost botezata!

Uite, eu stau in Bucuresti, daca nu imi place o biserica, ma duc la alta, daca vad ca e aglomeratie mare intr-una, ma duc la cea de peste drum si asa mai departe. Sunt din familie ortodoxa, sunt in tara mea, in orasul meu, e usor pentru mine. Dar chiar si asa, iti spun sincer ca cel mai de pret lucru pe care il am in viata asta e credinta ortodoxa.

Ne trebuie Biserica, ne trebuie Sfintele Taine pentru mantuire, ne trebuie credinta cea adevarata, cea in care ne-am nascut, pentru mantuire, nu doar faptele. Ne trebuie si preot, da, ca prin el se savarsesc Sfintele Taine, el te spovedeste, el te impartaseste, el te boteaza, cu harul ce ii e dat. Uite, ieri citeam intr-o carte despre par. Arsenie Papacioc cum a a venit la el unul in Vinerea Mare sa se spovedeasca si l-a intrebat: ai tinut post? Nu tinuse, dar facuse un lucru mare: timp de 35 de ani se luptase cu cei din familia lui, care erau cu totii adventisti si voiau sa il faca si pe el sa vina la secta lor. Deci omul asta 35 de ani a aparat ortodoxia in fata rudelor sale. Si l-a pus sa tina post in ziua aia si l-a impartasit parintele, considerand ca vrednic de aceasta.

Sa stii ca nici in tara nu sunt comunitati in biserica. Cel putin, in biserica mea, desi vad aceleasi babe in fiecare duminica, nu stiu cum le cheama sau in ce bloc stau. Dar tot ma bucur ca sunt cu ele in biserica, ma bucur ca ne rugam impreuna, fiecare cum putem, ca suntem in comuniune in rugaciune, chiar daca in lumea de afara ele au problemele lor si eu pe ale mele, pe care numai Domnul le stie si le vede. Nu e bine sa ne punem nadejdea in oameni, ci numai in El.

Tu treci prin momente grele, inteleg acum, dar nu iti lasa credinta ortodoxa, Sophia. Tu stii cum se face trecerea la catolici? Nu iti schimbi pur si simplu biserica si preotul si ai statui in loc de icoane, ci trebuie sa te lepezi de credinta ortodoxa pe care ai avut-o pana atunci,sa recunosti ca ai trait in inselare 40-50 de ani, cati ai tu, ca nu aifost pe calea cea buna si sa primesti alt botez.Iti dai seama, Sophia, sa pui in paranteza, sa stergi cu buretele toata existeta ta de pana acum?! Si pentru ce, pentru o vorba buna si pentru putin respect din partea unor oameni mai civilizati? Pentru iluzia unei vieti mai implinite sufleteste? Nu merita, Sophia! Nu merita!

Ramai in Biserica Ortodoxa, orice ar fi! Uite, daca nu iti place preotul, nu te mai spovedi la el, nu ii mai spune necazurile tale, daca vezi ca mai rau iti face! Tu mai vii in tara, in vacante, macar o data, de doua ori pe an? Cand vii in tara mergi si te spovedesti unde vrei tu, ca avem biserici si preoti berechet! Prinzi Trinitas de acolo? Sunt slujbe in direct. Orice, numai lepadare de credinta nu!

Rog colegii forumisti din strainatate care nu au biserica ortodoxa in zona si care se spovedesc in tara, cand ajung, sa intervina! Sunt sigura ca exista. Ii rog pe toti din strainatate sa intervina pe acest topic, caci este vorba despre un suflet care nu mai poate, care e ispitit teribil!

Poate ar trebui sa te gandesti, pe termen mediu, luand in calcul toate aspectele, daca ti-e mai bine in strainatate sau in tara.