Citat:
În prealabil postat de Erethorn
Ma acuzati cumva de minciuna ? Daca da, aveti curajul s-o faceti pe față.
|
Lasati diversiunile si raspundeti la intrebare. Aveti sau nu dovada ca parintele Arsenie ar fi afirmat asa ceva?
Citat:
Apropo, de ce vorbiți la plural ? E cumva pluralul majestății, sau ați fost numit putătorul e cuvânt al vreunui grup ?
|
Inca o data diversiune. Ce legatura are asta cu discutia de fata?
Citat:
Cine sunteți dumneavoastră să îl judecați pe Părintele Arsenie Boca ?! Chiar nu aveți pic de rușine ?
|
Iar diversiune. Nu este vorba de a judeca pe nimeni si de a respecta invataturile de credinta ale Bisericii. Daca cineva, oricine, si indiferent de fapta nu respecta invataturile Bisericii cel mai mare pacatos din Biserica il poate corecta. La noi nu exista unii infailibili.
Citat:
Dumneavoastră, ortodocșii, vă judecați Sfinții, vă judecați patriarhii, vă bârfiți preoții - oare asta să fie biserica despre care Cristos a spus că nu va fi biruită de porțile iadului ?!!!
|
Noi nu judecam pe nimeni. Dar macar noi avem bunul simt de a recunoaste ca toti sunt oameni si supusi greselii. Noi nu am spus ca avem curvari, incestuosi, criminali infailibili. Noi suntem pacatosi, dar noi tinem invatatura lui Hristos si nu o schimbam in functie de interese politice, financiare sau de ce visam noaptea.
Citat:
Și încă ceva: mai devreme ați afirmat că o condție pentru sfințenie este ca sfântul să fi pstrat întraga ortodoxie a credinței, întreaga învățătură a BO. Acum spuneți că sfinții pot greși. Păi ? Ori vă contraziceți, ori susțineți că Părintele Arsenie Boca nu poate fi sfânt (ținând cont de faptul că nu doar a spus că pot fi venerați sfinții catolici, că a mai spus și că cele două biserici, ortodoxă și catolică, sunt ca două strane ale aceleiași biserici; mai mult, l-a pictat între sfinți, la biserica Drăgănescu, pe Sf. Francisc de Assissi, și a pictat bisericile Sfânta Sophia și Sf. Petru împreună).
|
Am spus si sustin ca sfintii pot gresi. Inclusiv in marerie de invatatura. Si am dat si exemplu Sfantului Petru Movila. Dar cel ce greseste se poate indrepta. In cazul in care se indreapta poate fi sfant. Daca ramane in ratacire pana la moarte nu poate fi sfant.
Nu sunt eu in masura sa ma pronunt daca parintele poate fi sfant.Daca a gresit (pana nu vad dovada imi rezerv dreptul de a ma indoi) si s-a indreptat poate fi sfant. Daca nu raspunsul ramane acelasi nu poate fi sfant.
Citat:
Deci ? Fiți măcar bărbat, asumați-vă propriile convingeri și declarați sus și tare că Părintele Arsenie Boca nu poate fi sfânt.
|
Stiti cum se numeste asta. Diversiune de tip sectant. Incercati sa ii faceti pe cei care citesc postarile pe acesta tema sa creada ca as fi afirmat altceva despre parintele Arsenie Boca. Asta in conditiile in care eu nu am spus nici o data ca parintele a gresit. Am spus ca sunt necesare dovezi. Si daca acestea exista si parintele a afirmat acele lucruri a gresit. Nu conteaza cine face afirmatiile. Daca ele nu sunt in conformitate cu invataturile Bisericii sunt gresite. Daca a gresit si s-a corectat este foarte bine. Daca nu il va judeca Dumnezeu pentru asta.