Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
"Dar ia bine seama să nu mănânci sânge, pentru că sângele este suflet; să nu mănânci sufletul laolaltă cu carnea;"(Deut.12,23 - versiunea Anania)
Ăsta este cel mai tare verset! El singur, demolează toată șandramaua teologică a " sufletului nemuritor" care la moarte se ridică, se învârte, iar apoi pleacă în Cosmos ca satelitu'.
Tot el explică și sensul alegoric al episodului din Apoc.6,9-10 în care " sufletele" martirilor strigă. Strigă la fel cum strigă și sângele martirului Abel ( Facerea 4,10). Sufletul e identificat cu sângele - acest motor al vieții, care odată cu luarea curentului (suflarea de viață) moare!
Sufletul moare!
|
Dacă un om dintre fiii lui Israel – sau dintre străinii care locuiesc între voi – va mânca orice fel de sânge, Îmi voi întoarce fața Mea împotriva celui ce va mânca sânge și-l voi stârpi din poporul său;
căci viața oricărui trup este în sângele său, iar Eu vi l-am dat pentru jertfelnic, pentru ca el să fie ispășire sufletelor voastre;
căci sângele este cel ce se roagă pentru ispășirea sufletului
De aceea le-am spus fiilor lui Israel: –
Nimeni din voi să nu mănânce sânge, și nici străinul care locuiește'ntre voi să nu mănânce sânge.
Și oricine dintre fiii lui Israel – sau dintre străinii care locuiesc la voi – va vâna fiară sau pasăre care se mănâncă,
acela să-i verse sângele și să-l acopere cu pământ.
Căci viața oricărui trup este în sângele său, și le-am spus fiilor lui Israel:
Să nu mâncați sângele nici unui trup, pentru că sângele este viața oricărui trup: oricine-l mănâncă va fi stârpit.
Leviticul 17:10-14 Anania.