Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Imi cer scuze daca noi, catolicii, am intrat cu bocancii in casa sau sufletul cuiva. Aici doar incercam sa ne aparam un sfint tare drag noua, sfintul Anton de Padova. Va rog sa verificati cine a reinceput discutia despre acest sfint; nu un catolic. Pe de alta parte va invit sa mergeti intr-o marti in orice biserica catolica si veti constata ca sint destui de multi ortodocsi care se roaga acestui sfint. Iar cum in tara noastra exista destul de multe familii in care unul din soti e catolic, iar celalalt ortodox, intransigenta dumneavoastra fata de sfintii catolici nu o veti gasi la toti ortodocsii. O parte din ortodocsii care sint casatoriti cu catolici practicanti si ortodocsii care chiar au obtinut ajutor rugindu-se la acest sfint, chiar il cinstesc pe sfintul Anton. Aceasta este pur si simplu realitatea.
PS Cred ca trebuie sa ne gindim serios la faptul ca musafirii vin, dar mai si pleaca.
|
Poate nu ati inteles ideea topicului. Discutia nu e daca sunt ortodocsi care se roaga la Anton de Padova sau nu, ci daca e bine sa faca asta. Iar raspunsul nu lasa loc de interpretari si e unul singur: NU.