Citat:
În prealabil postat de Lucian008
Ba da aveam. Aveti grija ca desi BC spune ca se pot mantui si noncatolicii cu siguranta nu spune ca budismul sau islamismul de le la Dumnezeu.
Si nu sunt de la Dumnezeu. Cand una invataturile islamismului este reperezentata de juhad nu prea e vorba de a nu promova raul. Dar asta e doar unul dintre aspecte. Si daca nu ar fi asa orice religie care nu il marturiseste pe Hristos si dreapta credinta nu este de la Dumnezeu.
|
Ceea ce credeti dumneavoastra e strict treaba dumneavoastra.
Dumnezeul predicat in Biserica Catolica este milostiv si bun si se indura pina la al miilea neam de dragul unui drept. Asa ne invata Sfinta Scriptura si asa ne invata si biserica. Dumnezeul predicat de dumneavoastra, care condamna miliarde si miliarde de oameni la moarte vesnica pentru ca alesii lui, ortodocsii, nu au mers pina la marginile pamintului sa-l predice, este unul rau. Nu cred asa ceva despre Dumnezeu.
Citat:
În prealabil postat de Lucian008
Mie asa mi se pare ca sint unii dintre ortodocsi
Atunci cine o fi zis "Cine nu este cu Mine este impotriva Mea"? Omul care scotea diavoli nu mergea cu Iisus dar nu era impotriva Lui. El propovaduia invatatura evangheliei fara sa fie fizic aproape de Iisus.
|
Omul acela nu propovaduia nici o Evanghelie. Doar scotea diavoli. Cum poate sa fie un budist impotriva a ceva ce nu cunoaste? Cum pot eu, de exemplu, sa fiu acuzata ca sint impotriva ideilor lui Aristotel cind nici nu l-am citit? Va intreb: dumneavoastra aveti vreo mustrare de constiinta ca miliarde de oameni mor fara sa-L fi cunoscut pe Dumnezeu in timp ce dumneavoastra, care ati primit credinta gratis, nu mergeti nici macar in fiecare duminica la biserica? (cind spun "dumneavoastra" ma refer la ortodocsi, nu la dumneavoastra personal). Chiar vi se pare ca dumneavoastra ati primit gratis mintuirea , iar ceilalti oameni au fost condamnati?Iata ce am citit pe forum:
Citat:
În prealabil postat de Mihai36
Dadea de una zi un crestin pilda cu Iov care in loc sa merga si sa converteasca un oras strain -asa cum il indemnase Domnul -el statea in exteriorul zidurilor lui ascuns la umbra de verdeata ateptind ca orasul sa fie pedepsit prin urgie de Domnul.
|
Mie asa mi se pare ca sint unii dintre ortodocsi