Subiect: Crezi în semne?
View Single Post
Vechi 21.01.2012, 13:12:19
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Spuneti ca e parerea dvs. Va rog frumos nu mai sustineti lucruri ca si cum ar fi adevaruri de credinta cand de fapt sunt pareri personale. Iertatul presupune sa nu se mai ia nici o masura impotriva persoanei asupara careia s-a rasfrant iertarea.
Poate ca exprimarea nu a fost cea mai potrivita.
Pacatul se iarta, dar consecintele pacatului se rasfrang asupra celui care le-a facut, precum si a urmasilor, percepandu-se uneori ca o pedeapsa.
Spre ex, fumatorul, chiar daca le lasa de pacat va sporta bolile pe care le presupune viciul: boli pulmonare, tbc etc.
Femeia care avorteza va suferii drame pshice, depresii, copii neascultatori.

nu poti spune ca cel care a comis pacate grave si se pocaieste...gata.Aici s-a incheiat tot. Nu e asa.
Spre ex: o femeie avorteaza, se pocaieste isi plange pacatul si i se iarta. Dar sangele nevinovat al pruncului nenacut striga la Dumnezeu, cerand dreptate. Si dreptatea lui Dumnezeu trebuie sa intervina.

Avem exemple de sfinti, imi scapa numele, care dupa ce au pacatuit grav, s-au spovedit si s-au retras in pustie, cerand un semn: atunci cand va inflori pomul acesta va fi semnul ca Domnul i-a iertat. Si pomul a inflori abia dupa 3 ani jumate de post, lacrimi si nevointa.

dar asta e doar parerea personala. Chiar o sa cercetez sa vad care e parerea Bisericii.