Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Nu aveti dumneavoastra de unde sti daca budismul sau islamul sint sau nu de la Dumnezeu. Aceste religii nu propovaduiesc raul, deci nu se opun Domnului. Ca sint departe de adevarul intreg, e o alta poveste, dar cunoastem noi planul Domnului? Domnul ne spune ca raul va fi invins, nu cei care nu detin adevarul intreg (de altfel cine il detine? Doar Dumnezeu).
|
Ba da aveam. Aveti grija ca desi BC spune ca se pot mantui si noncatolicii cu siguranta nu spune ca budismul sau islamismul de le la Dumnezeu.
Si nu sunt de la Dumnezeu. Cand una invataturile islamismului este reperezentata de juhad nu prea e vorba de a nu promova raul. Dar asta e doar unul dintre aspecte. Si daca nu ar fi asa orice religie care nu il marturiseste pe Hristos si dreapta credinta nu este de la Dumnezeu.
Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Pe de alta parte, in Evanghelie era mentionat despre un om care scotea diavoli, insa nu facea parte din ucenicii Lui Isus. Apostolii I-au cerut permisiunea Lui Isus sa-l opreasca, dar Isus nu le-a dat voie, pentru ca acela nu era impotriva Lui (nu-mi amintesc exact unde, daca vreti am sa caut). Deci nu oricine nu este cu Domnul nostru Isus Cristos e impotriva Domnului nostru. Unii au avut nesansa sa nu-L cunoasca.
|
Atunci cine o fi zis "Cine nu este cu Mine este impotriva Mea"? Omul care scotea diavoli nu mergea cu Iisus dar nu era impotriva Lui. El propovaduia invatatura evangheliei fara sa fie fizic aproape de Iisus.