Citat:
În prealabil postat de Erethorn
Dumneavoastră îmi cereți acum mie, un romano-catolic, să aplic criteriile de canonizare ale BO la aprecierea posibilei stări de sfințenie a unui om născut în BO ceea ce nu are sens, pentru că, după cum am arătat, din punct de vedere al BC, sfânt este cel care s-a mântuit, indiferent de alte criterii.
Foarte pe scurt: învățătura BC îmi permite să mă rog la Dumnezeu prin intermediul oricărui sfânt creștin, inclusiv unul care a făcut parte dintr-o Biserică Ortodoxă răsăriteană, aflată în stare de schismă cu Sfântul Scaun. Ceea ce nu mi se permite este să aduc cult public, adică instituționalizat în cadrul Bisericii.
|
Pot sa fiu de acord cu ceea ce spuneti. Dar asta e parerea BC. Invatatura BO nu permite asta. De fapt deste asta este vorba in topicul de fata. Daca potrivit invatatutii BO poate fi cinstit Anton de Padova. Si nu potrivit invataturilor BO Anton de Padova nu trebuie constit ca sfant.
Citat:
În prealabil postat de Erethorn
Corect, dar, din punct de vedere al Bisericii Catolice, această Biserică este și ortodoxă, adică mărturisește dreapta credință.
|
Dvs ati spus asta. Si au am spus ca nu e corect sa spuneti asa ceva in constitiile in care in sfant ortodox nu marturiseste invataturile pe care BC le considera adevaruri de credinta.