View Single Post
Vechi 20.01.2012, 22:24:13
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Am bănuit că nu aveți tangențe cu logica. Știu că pentru omul de pe stradă, distincția gen-specie duce cu gândul la biologie, dar pentru cei care am fost atenți în clasa a IX-a, aceste noțiuni înseamnă altceva:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Specie_%28logic%C4%83%29
Am avut și eu o bănuială când mi-am redactat postarea, dar mi-am asumat riscul. De data aceasta ați fost previzibil, poate data viitoare veți fi mai original, oricum aveți un avataj: nu sunteți omul de pe stradă. Îmi ridic pălăria!

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Este logică aristotelică, domnule (aceeași pe care se vede că ați chiulit în liceu).

Adevărul propoziției "numai A este B" implică falsul propoziției "C este B".

În speță, dacă este adevărat că numai Dumnezeu este nemuritor, așa cum susțineți d-vs, rezultă că îngerii sunt muritori. Deci ? cum sunt îngerii ? Muritori sau nemuritori ?
Domnule Erethorn, de ce mă faceți să repet? Logica aristotelică nu ajută în explicarea inexplicabilului divin. Eu am luat de bună ce zice Scriptura: Dumnezeu e Singurul nemuritor. Mai departe nu știu cât de muritori sunt îngerii. Dea Domnul ca să-i vedem pe unii murind (mă refer desigur la moartea veșnică). Căci altfel, vă garantez că e de rău! Ne vor vedea ei pe noi pierind în flăcări înaintea lor...