Citat:
În prealabil postat de lore86
Eu inteleg altfel frica de Dumnezeu.
A-mi fi frica de Dumnezeu nu inseamna sa tremur si sa fac ce trebuie ca altfel el o sa ma pedepseasca, ci inseamna sa ma stradui sa fac binele pentru a nu intrista chipul Aceluia care a rabdat moartea pe Cruce ptr mine. Cred ca asta e cea mai grea povara: sa sti ca ai suparat pe cine pe care il iubesti atat de mult, ca il intristezi pe Acela care iti doreste si iti face numai bine.
Cred ca frica de Dumnezeu se imbina perfect cu dragostea. Nu pot sa ma tem sa nu-i gresesc daca nu-l iubesc. Unde e frica de Dumnezeu, acolo e si dragoste.Nedeslipite una de alta.
Cred ca asa-i si relatia din familie.Cand spune Apostolul ca :"Femeia sa se teama de barbat" nu cred ca facea referire la pumnii barbatului, de care ar trebui sa se infricoseze femeia. Ci a se teme de a-i gresi, de a mahni prin vorba sau fapta pe acela care prin truda mainilor sale ii aduce painea si se ingrijeste de ea si copii.
De asemenea si reversa e valabila, doar inainte, si acum in anumite cazuri, se obisnuia ca femeia sa ramana acasa si sa se ingrijeasca de casa, de mancare, de copii etc. in timp ce barbatul suporta toate cheltuielile casei.
Eu asa inteleg aceasta teama....
|
Impartasesc aceasi idee cu tine Lore!
Teama si frica se refera doar la faptul de a nu-l indeparta pe Dumnezeu de al noi,de a nu-l scarbi cu toate faptele noastre cele mizerabile.Respectul adanc pe acre-l porti pt cineva ales,cineva drag.
Tin minte,ca odata am dezamagit cu ceva,un manager la care tineam f mult,ca la un membru al familiei...si dansul tinea f mult la mine;era un om in varsta,care in primul rand era respectat pt experienta,apoi pt figura impunatoare dar inafara acestui aspect eu il iubeam ca pe un bunic sau un unchi.Eu nu vedeam deloc figura autoritara de care multi se plangeau.
Eiii si cand l-am dezamagit cu o chestie profesionala care m-a situat sub asteptarile lui si i-am vazut privirea,am plecat afara sa plang!
Este o mica comparatie cu ceea ce simti cand il dezamagesti pe Dumnezeu,iti vine sa-ti dai cu pumnii cu cap!
Frica de Dumnezeu nu inseamna neaparat pedeapsa binemeritata ci mai ales teama de a nu-L pierde pe Dumnezeu!