View Single Post
Vechi 19.01.2012, 07:49:35
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Nu există cuvinte ortodoxe sau neortodoxe
Dacă a dispărut și această fragilă linie de demarcație, eu nu mai pot să adaug nimic... poate o vor restabili coreligionarii tăi...

Citat:
Ești în afara subiectului. Nu există manuscrise originale ale Sfintelor Scripturi.
Poate ai dreptate, ne-am depărtat nițel de subiect, dar sesizez din nou (cred că este a treia oară pe acest forum) o mentalitate stranie la un creștin, anume acea periculoasă suspiciune de transmitere deformată în mesajul Scripturii. Nu e vorba de πόλεμος aici, ci de subiecte mult mai de substanță, iar exemplul meu concret cu probe materiale, poate fi repetat în dreptul fiecărui subiect important de doctrină biblică: transmiterea fidelă a textului sacru pe parcursul a 17 secole sugerează o atitudine similară de reverență față de Cuvântul Domnului în primele trei secole, secole ale purității și dragostei dintâi pentru era creștină.
Au existat manuscrise originale ale Scripturii, Scriptura nu este o plăsmuire a clerului din creștinismul primitiv - așa cum ar putea cineva înțelege din cuvintele tale, iar Providența Divină manifestată în prezervarea manuscriselor existente s-ar putea ca în viitor să scoată la iveală exemplare și mai vechi ale Scripturii. Deja s-au descoperit fragmente din "perioada martorilor" și n-ar fi exclus să asistăm la descoperiri epocale de genul sulurilor de la Marea Moartă.

Citat:
Bârfă măgărească tipic adventistă. Cu cancan-uri de-astea de doi lei cred că poți să socializezi cu succes la ciurda ta sectară, nu aici.
Ești dotat, inteligent, nu înțeleg de ce faci aceste eforturi în a ne dovedi un minuscul caracter, ar trebui să fi mult mai natural...