View Single Post
Vechi 18.01.2012, 12:53:22
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Gabriel inseamna "Dumnezeu este puterea mea". Aceasta semnificatie ar trebui sa fie valabila pentru toti crestinii, fara teama de a ne preamari (cum era cazul cu semnificatia numelui Mihail).

Nu stiu ce pozitie are Gabriel, dar stiu sigur ca, Sfanta Scriptura nu-l numeste niciodata arhanghel (doar in doua cazuri se foloseste cuvantul arhanghel: cand se vorbeste despre Mihail si cand se vorbeste despre Domnul Iisus Hristos).
Mai omule tu intelegi ceva ? Mihail este arhanghel pentru ca este "una din capetenii" .De ce ar vorbi oamenii aia in Biblie despre 2 persoane diferite daca ar fi aceeasi persoana ? De ce nu ar spune Ioan ca Iisus s-a luptat cu satana si l-a alungat din rai ?Sau de ce nu ar spune Iuda acelasi lucru despre lupta lui "Iisus " cu satana pentru trupul lui Moise ? De ce i-ar spune Arhanghelul Mihail ? Insusi voi sustineti ca Iisus mai este numit "ingerul Domnului " in vechiul testament.Dar tu sustii la fel ca Gabriel e doar un inger.Pai daca e unul din cei 7 care stau inaintea Domnului nu inseamna ca e o capetenie ? Nu inseamna ca e un arhanghel ? De unde pana unde ideea asta a voastra ca Mihail e singura capetenie ? Unde scrie asta in carte ? Scrie clar ca e una din capetenii sau nu ? Gabriel inseamna si Omul lui Dumnezeu sau Omul Dumnezeu.Asa ca de ce nu ar fi el Iisus ?
Daca nu esti atent la chestiile astea si nu intelegi ca numele ingerilor sant insusiri ale lui Dumnezeu o iei pe campii.Numele Mihail este o proclamatie "Cine este ca Dumnezeu ? " Sau tradus inseamna Dumnezeu este Unul sau Nimeni nu este ca Dumnezeu.Gabriel este iar o proclamatie "Dumnezeu este puternic ".Ce tot rataciti cu Arhanghelul ?