View Single Post
Vechi 17.01.2012, 10:26:18
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
De acord, da. Pe de alta parte, credinta vine si cand persoana e dispusa sa o primeasca. Daca oamenii nu sunt in starea de receptivitate, daca nu simt nevoia decat de putere, bani, distractii si placeri, daca sunt cu totul orientati spre lumesc, conform diktatului mediului lor (vezi consumismul actual, painea si circul), atunci e greu de crezut ca vor primi samanta.
Ogorul, aici la tara la mine, trebuie mai intai destelenit, arat, cum bine imi aminteai candva...:) Apoi va fi si semanare si incoltire...
Poate nu intamplator Mesia a venit cand era multa suferinta si boala in popor, cand priceperea omeneasca isi cam dovedise falimentul.
Domnul cu noi! AMIN+
Da, sunt de acord ca important e si solul pe care cade samanta. La mine a cazut in inima si doar acolo a gasit solul fertil. Au incercat unii sa mi-o semene in minte, dar acolo n-a intalnit solul bun, era prea multa mandrie. Chiar si acum este, de aia pastrez inca samanta, sau o fi planta(?) deja, in inima, sa nu o stric cu mandria mea. De asta mi se pare foarte important, ca cel care arunca samanta sa o scoata din inima sa, ca atunci ea se prinde mai usor. E si umezita si incalzita. Doamne ajuta!
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote