Citat:
Īn prealabil postat de MariS_
Sunt de acord cu aceasta spusa cu un singur amendament: cel care spune cuvantul sa il si traiasca, ca altfel mesajul pare fals. Toti cei care au propovaduit cuvantul lui Dumnezeu l-au si trait, altfel ar fi fost doar arama sunatoare si chimval rasunator. Nu poti transmite ceva cuiva daca nu-l ai tu mai intai. Asa cred eu, dar e posibil sa ma insel. Si nu spun ca toti ateii au patit la fel.
Doamne ajuta!
Har, smerenie si jertfa de sine.
|
De acord, da. Pe de alta parte, credinta vine si cand persoana e dispusa sa o primeasca. Daca oamenii nu sunt in starea de receptivitate, daca nu simt nevoia decat de putere, bani, distractii si placeri, daca sunt cu totul orientati spre lumesc, conform diktatului mediului lor (vezi consumismul actual, painea si circul), atunci e greu de crezut ca vor primi samanta.
Ogorul, aici la tara la mine, trebuie mai intai destelenit, arat, cum bine imi aminteai candva...:) Apoi va fi si semanare si incoltire...
Poate nu intamplator Mesia a venit cand era multa suferinta si boala in popor, cand priceperea omeneasca isi cam dovedise falimentul.
Domnul cu noi! AMIN+