View Single Post
Vechi 17.01.2012, 09:17:54
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Pina la urma chiar daca nu ar scrie nicaieri nici despre suflet nemuritor, avind in vedere ca noi respectam Traditia, asa cum ne invata Sfinta Scriptura, iar sfintii nostri marturisesc acest lucru, este suficient.
Apreciez franchețea acestui răspuns! Într-adevăr dogma nemuririi sufletului este respectată nu pentru că o spune Dumnezeu, ci pentru că o spune omul - fie el filosof grec păgân, fie el sfânt creștin (care tot om este). Toate aceste erori umane (errare humanum est) au fost înglobate într-o culegere eterogenă ce e respectată cu sfințenie. Și aceasta nu pentru că ”așa ne învață Sfânta Scriptură”, ci pentru că așa ne învață circular această culegere.

Citat:
Pe de alta parte, ce judecata poate avea un om caruia Domnul nostru Isus Cristos ii spune "acesta este Trupul meu", iar el pune la indoiala insasi cuvintele Mintuitorului sau? Daca ei contesta o fraza scrisa negru pe alb, spusa de Domnul nostru si al lor, putem noi crede ca ar avea dreapta judecata?
Vedeți? Vă bazați iarăși pe un biet om. Dacă eu greșesc sau am dreptate și dumneavoastră vă bazați pe judecata și discernământul meu spiritual în alegerea căii drepte, religia dumneavoastră devine foarte fragilă. O casă zidită pe nisip...

Citat:
Chiar daca veti gasi un verset referitor la suflet (si sint, in special in psalmi), ei nu vor crede, oricum.
Referitor la suflet” sunt mii de versete, dificultatea constă în găsirea unui verset despre ”nemurirea sufletului”, dificultate demonstrată și de numărul impresionant de pagini la care s-a ajuns pe acest topic.

Citat:
Asa voi avea si eu argumente in cazul in care vreun adventist va veni la mine sa ma converteasca.
Convertirea nu o realizează adventistu', ci Spiritul Sfânt; iar dacă cineva Îi opune rezistență, păcatul va fi împotriva Spiritului Sfânt, nu împotriva omului (oricine ar fi el)