View Single Post
Vechi 16.01.2012, 22:32:38
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Savonarola Vezi mesajul
De ce atât de mulți oameni îl resping pe Hristos, pe Dumnezeu?

De ce atât de mulți resping Lumina și refuză să vină la lumină?

De ce nu acceptă și nu vor să își facă viața după voia Dumnezeului-Celui-Viu?

Ce soartă mai merită acești întunecați și nemernici, acești ticăloși, acești păcătoși, acești blestemați și fii ai blestemului care resping Adevărul?
Gândurile omului arată starea lui duhovnicească. Din calitatea gândurilor unui om se vede starea lui duhovnicească. Oamenii judecă lucrurile potrivit cu conținutul pe care îl au înlăuntrul lor. Dacă nu au conținut duhovnicesc, trag concluzii greșite și-l nedreptățesc pe aproapele lor. Ochii cu care tu îi vezi pe acești oameni este de fapt starea ta.

Eu unul aș spune așa: Doamne dacă eu aș fi fost mai bun, mai iertător, dacă eu aș avea mai multă credință, astăzi nu ar mai fi atâta necredință. Să ne rugăm pentru "întunecați și nemernici, acești ticăloși, acești păcătoși" ori de câte ori îi vedem și să-i pomenim în rugăciunile noastre înainte de a-i judeca. Să mulțumim Domnului pentru toate câte ne-a dat - fără îndoială Dumnezeu iconomisește fiecăruia dintre noi ceea ce ne este mai de folos. Să alugăm gândurile rele și să cultivăm gâdurile bune mai ales pentru cei neputincioși și rătăciți. Părintele Arsenie Boca spunea: "Toți suntem șubrezi – dar crede că nimeni nu-i mai șubred decât tine." și iarăși spunea: "Când cel ce vede nu mai judecă pe cel ce nu vede, ci-l iubește și cu iubirea lui îl scoate din orbire, face dovada celeilalte lumi, dovada lui Dumnezeu."

Cel care are gânduri bune pe toate le vede bune - Părintele Paisie Aghioritul
“Mi-au spus unii că se smintesc pentru că văd multe lucruri strâmbe în Biserică. Iar eu le-am spus:
“Dacă vei întreba o muscă: «Sunt flori în locul acesta?», ea îți va spune: «Nu știu. Ci știu numai că acolo jos, în groapă, sunt cutii de conserve, gunoaie, necurații», și îți va înșira toate murdăriile pe care a stat. Dar dacă vei întreba o albină: «Ai văzut vreo necurăție în locul aces¬ta?», ea îți va spune: «Necurăție? Nu, nu am văzut nicăieri. Aici locul este plin de flori bine mirositoare», și îți va enumera o grămadă de flori de grădină și sălbatice. Vezi, musca știe numai unde există gunoaie, in timp ce albina știe că acolo este un crin, mai departe o zambilă…”.

Aș încheia tot cu cuvintele unui Sfânt: Dobândeste pacea, si mii de oameni din jurul tau se vor mântui. (Sf. Serafim din Sarov)
Reply With Quote