Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron
Dar raman un sustinator ferm al masurilor economice de austeritate adoptate de actualul guvern ca raspuns in fata crizei, apreciez curajul lor de a lua aceste masuri stiind foarte bine cat de nepopulare urmau a se dovedi si cred ca putine alte guverne de care a avut parte tara noastra dupa 1989 ar fi ales aceasta cale, mergand in schimb pe populisme iefine, doar ca sa stea bine in sondaje.
|
As fi fost de acord cu masurile de austeritate daca s-ar fi indeplinit alte 3 conditii, dar nu e cazul:
1. Masurile sa fi fost luate din proprie initiativa si nu impuse sau sugerate de FMI (nu pot sa fiu de acor ci interventia straina in guvernarea tarii mele)
2. Masurile de austerite sa fie combinate si cu eficientizarea muncii. Sa dai afara niste oamenii si sa lasi acelasi sistem ineficient nu reprezinta nici o realizare. Se sta in continare la coada. Functionarii publici te trateaza in continuare cu scarba. Procedurile si fluxurile sunt invechite si greoaie, etc. Noi am diminuat efectul negativ ca sa nu ajungem la colaps prin "mutilarea" unei categorii sociale, dar cauza a ramas intacta
3. Guvernul nu a facut nimic pentru cresterea reala a economiei. NU A INCURAJAT PRODUCTIA SI INVESTITIILE
Orice alt guvern ar fi procedat la fel. Daca nu procedau astfel intra Romania in colaps. In plus faptul ca nu am intrat in colaps de datoreaza imprumuturilor. Asta ar fi facut oricine. Doar ca au fost niste conditii impuse pentru a obtine acele imprumuturi. Asta e toata filosofia.