View Single Post
Vechi 15.01.2012, 16:08:29
dorinastoica14
Guest

Implicit 15 ianuarie - ziua în care s-a născut o STEA

Am deosebita șansă de a locui în orașul în care pașii poetului nepereche Mihai Eminescu au poposit pentru un timp, atunci când a fost inspector școlar.
Și mai am încă șansa de a trăi într-un oraș cu o viață culturală efervescentă susținută de oameni aleși de cultură dar și de autoritățile locale prin grija cârora Mihai Eminescu anul trecut, la aceiași dată comemorată astăzi a primit o casă- Centrul Cultural Eminescu.
Ca și cum nu ar fi deajuns aceste două șanse eu personal am avut-o și pe cea de-a treia de a colabora activ în anul care a trecut de la inaugurarea Centrului la toate activitățile acestuia.
Ieri si astăzi în cadrul Centrului Cultural Mihai Eminescu s-au desfășurat acțiuni de comemorare a poetului și de aducere de mulțumire celor care au ctitorit acest centru și anume doctorul Constantin Teodorescu care din nefericire nu a mai apucat acestă aniversare. Acesta a donat colecții de o valoare inestimabilă Centrului Cultural, comori de care se poate bucura oricine calcă pragul acestei instituții de cultură
Vor spune unii cârcotași " dar ce legătură au acestea cu un forum creștin-ortodox?". Vă voi răspunde că aici, în acest centru într-o cameră superbă se află portretul preasfințitului Iacob Antonovici mare iubitor de cultură și se mai află opera cu tematică religoasă a graficanului Vasilian Dobos
Tot astăzi a fost lansată revista intitulată ARHEU a centrului, revistă care oglindeșe activitatea acestui lăcaș de cultură și înaltă spiritualitate.

Last edited by dorinastoica14; 15.01.2012 at 16:11:44.
Reply With Quote