Si este mai crestineste sa omorai cainele in mijlocul strazii? Eu asta am inteles ca sugerezi. Ei nu sunt bani, daca pune 1 euro fiecare roman strangem ceva ptr a crea un gard intr-un spatiu sau sa fie dusi pe munte. Asta se putea face de la inceput, cand s-a vazut neimplicarea statului. Cati bani cheltuie romanul pe tigari,bautura,cluburi,mancare in prostie etc.? Daca se voria sa se faca ceva,se facea, numai ca este mai usor sa urlii si sa astepti ca altul sa faca. Cu ce se implica cei care urasc cainii? Cu mai nimic. Si normal ca ar muri daca i-am duce pe un munte, canii nu sunt nemuritori, dar una e cand mor din cauza legilor naturale si alta e cand mor din cauza legilor umane-eutanasierea tipic romaneasca, cu bata-n cap-.
Sa ii ducem intr-un munte sau padure, prea scump, sa le facem o rezervatie in afara orasului, prea scump, sa ii sterilizam, prea scump, sa ii omoram frumos si repede, prea scump, atunci ce solutie mai ramane? Ca toate variantele s-au scos din eucuatie, si a mai ramas doar sa luam toti cate o bata si sa mergem in strada si sa omoaram cainii, e bine asa?Caci si sa ii ducem in afara orasului sa le dam cu batele in cap,trebuie sa dam bani pe benzina.
De problema urislor din Brasov nu isi mai face nimeni probleme? De cand sunt mica vin in fiecare an, din primavara pana-n toamna, ursii jos in oras sa caute de mancare, la containare, prin parcuri etc. Si tot oamenii i-au obisnuit asa ptr ca le dau de mancare. Ei, ursii nu mai sunt periculosi? Cum e sa iesi din bloc si sa dai nas in nas cu un urs? Cu ei ce facem? De omorat nu putem, ptr. ca sunt protejati de lege. Noroc cu cainii vagabonzi, cand latra cainii din padure e semnal ca vine ursu. :))
Parca femeile au tendinta sa iubeasca mai mult pisicile si barbatii cainii. Oricum asta nu e litera de lege si deobicei sunt indei preconcepute. Si pana la urma, care ar fi problema daca cineva iubeste cainii? (cainii la modul general,nu ma refer la vagabonzi) Iar cand am vb mai sus despre iubirea de animale ma refeream tot la modul general, adica la toate animalele, nu doar la cainii vagabonzi.
Eu pe acest topic n-am prea vazut exprimarea unei opinii la rece. Am observat doar ura si furie impotriva cainilor vagabonzi. Ori cu ura si furia nu stiu cat de bine se rezolva problema.
|