View Single Post
Vechi 13.01.2012, 22:41:26
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de androneo Vezi mesajul
Topicul acesta a ajuns la venerabila varsta de 100 pagini, si e foarte greu sa rasfoiesti tot ... Daca cineva care cunoaste Sfanta Scriptura stie sa ne (mai) spuna (inca o data) ce se intampla cu oamenii care mor (sfinti sau nesfinti), ar fi minunat! Multumesc!
Stimate domnule Androneo, adevărul este că nimeni (dintre userii acestui forum) nu ar putea să spună cu certitudine acest lucru, deoarece nimeni n-a trecut ”pragul” să ne poată povesti cum e pe ”acolo”.

Acesta este și motivul pentru care nu putem avea încredere în astfel de relatări omenești. Singurul care ne poate spune adevărul, este Singurul care are nemurirea (1 Tim. 6,16) adică Dumnezeu. Iar adevărul despre starea morților se poate găsi doar în Sfânta Scriptură. Celelalte surse nu pot fi de încredere din motivul amintit mai sus.

Bref: Scriptura vorbește despre moarte ca un somn în care nu există conștiență ori activitate, acestea fiind reluate doar după învierea celui mort, iar acest lucru se va petrece doar la revenirea Domnului Hristos.

În ceea ce privește întrebarea esențială:

Unde scrie în Biblie că sufletul e nemuritor, ori că acesta se desprinde de trup la moarte având viață, conștiență și simțuri independente?

după mai bine de 100 de pagini -cum ați remarcat- nu s-a reușit a se răspunde de ”majoritarii” acestui forum. Eu am inițiat acest topic și mă văd în trista situație de a conchide că ”majoritarii” nu au un răspuns la întrebarea de bază a topicului. În consecință, nesperând să mai obțin un răspuns concret și la subiect, am început să postez în contrapartidă texte biblice ce demonstrează că sufletul, departe de a fi ”nemuritor”, el... moare.

Last edited by osutafaraunu; 13.01.2012 at 22:51:25.