View Single Post
  #100  
Vechi 13.01.2012, 20:40:07
anna21 anna21 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 3.451
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Solveig Vezi mesajul
Totusi, e greu sa fii un medic foarte bun in conditii modeste; fara aparatura, fara medicamente, fara sa poti comunica eficient cu medici din alte specialitati, ca sa nu mai zic de tratate, reviste de specialitate.. care sunt extrem de scumpe, fara sa poti participa la conferinte internationale... mereu trebuind sa te "descurci" cu toate si cu toata lumea- de la ambulanta care nu soseste la timp cand pacientul are programare undeva la o anumita ora, apoi un pacient se agraveaza si trebuie transferat in ATI si stai doua ore pe telefon ca nu ti-l primeste nicaieri (din lipsa de locuri...)...
Sa stii ca sotul meu (medic) a fost format in Romania si a invatat dupa carti din anii 80, cumparate de la anticariate. Si acelea sunt in continuare cartile lui de baza (chiar daca intre timp a fost la conferinte, specializari etc.. el le considera mofturi!)
La inceput sotul meu a lucrat intr-un spital non profit care deservea categorii defavorizate (cei cu asigurari de sanatate platite de stat pt ca erau f saraci). Medicii pe care i-a cunoscut acolo erau formati in Coreea, Mexic etc.. imigranti. Erau capabili sa se descurce in orice situatii, chiar daca nu aveau aparatura performanta, de ex.
Un caz concret.. o femeie venise sa nasca, bebelusul era in suferinta, medicul a taiat-o PE LOC cu anestezie locala (pe piele, adica!) si a salvat copilul. Asta ar fi fost imposibil intr-un spital performant! Si nici un medic "normal" nu ar face asta pt ca risca procese. Chiar ma gandeam ca este ironic, daca femeia ar fi avut bani pt. asigurare mai scumpa, copilul nu ar fi supravietuit.
Reply With Quote