View Single Post
Vechi 12.01.2012, 23:44:25
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Iustin, eu nu am afirmat ca esti necrestin, fiecare suntem ortodocsi prin adoptie, prin har, si toata viata avem posibilitatea sa ne indreptam si sa ne mantuim. Nepracticant nu inseamna neortodox. Multi dintre noi avem si idei si conceptii gresite, de multe ori preluate din afara ortodoxiei. Parintele Dumitru Staniloae a numit ecumenismul panerezia secolului, dupa sfantul Iustin Popovici. E vorba de conceptiile ecumeniste, nu de intalnirile ecumeniste.
Practic din ce am observat ecumenismul e un fel de noua religie care apare in toate cultele, are noi dogme. Desi se spune in viziunea ecumenista ca dogmele nu conteaza are propriile dogme, invataturi, diferite de crestinism si ortodoxie.
.
Nu sunt ecumenist ,deoarece inima mea nu poate primi alta invatatura decat ortodoxia.
Nu pot pur si simplu sa ma rog sau sa intru intr-o adunare de sectari . Mi se pare trist si rece . Si pentru ca in continuare cred ca ortodoxia e lucrarea Duhului in oameni ,pentru desavarsirea lucrarii mantuitoare a lui Hristos.
DUHUL A DESAVARSIT INVATATURA LUI HRISTOS,NU A INLOCUITO .
Tot ce am zis eu ,daca recititi sunt insusi poruncile lui Hristos.El ne-a invatat sa iubim pe oameni ,nu eu iustin,nu vreun alt curent cultural. El a spus ca totul trebuie sa vina din inima. El a spus ca nu a venit sa I se slujeasca ,ci ca sa ne invete sa slujim altora. El a pus pe primul plan omul,nu eu.
Eu sunt de parerea psalmistului : "Ce e omul inaintea ta ,si fiul omului ca sa iti amintesti de el.Un fir de praf ,a suflat vantul,si numai e" .
Hristos insa a iubit asa mult oamenii ,incat El este cel ce a inaltat cinstirea aproapelui nostru ,ASEMENEA cu cinstirea cuvenita lui Dumnezeu.
Si inca odata afirm : lasati aspiratiile inalte,lasati rugaciunile daca sunt cu program,lasati mataniile ,lasati cartile daca va obosesc,lasati comparatiile cu sfintii . Deschideti-va inima : faceti bine celui de langa voi ,spuneti un cuvant bun celui cazut ,aveti mila de cel singur , inviorati pe cel trist,ascultati pe cel necajit ,si atunci Domul Dumnezeul vostru va merge ca un stalp de foc inaintea voastra,asa cum a facut oarecand cu poporul Sau cand l-a calauzit in pustie. Rugativa,dar cu lacrimi in ochi,macar de fericire daca nu de pocainta ,postiti ,dar pentru ca uitati sa mai mancati ,in fata maretiei privelistei bunatatii Dumnezeului cel atotmilostiv. Facetile toate din toata inima ,dar mai intai de toate faceti
doar acest mic fapt care v-a mai ramas : incercati sa il iubiti pe aproapele pe langa care
a-ti trecut azi ,indiferenti sau chiar simtind repulsie fata de el. Va spun eu,ca acela, erati chiar voi.

Last edited by iustin10; 12.01.2012 at 23:47:35.
Reply With Quote