Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Mai uite-te o data acolo si o sa vezi ca scrie Pneuma.
|
Măi fratele meu, m-am uitat și nu scrie! Dar poate sunt eu așa mai chior de felul meu... te rog pe tine să-mi subliniezi cu verde (cu roșu ți-am subliniat eu unde scrie
fantasma), poate așa îmi dau seama mai bine. În versiunea grecească, ori în versiunea latină, ori în ambele... cum dorești.
Citat:
Oricum ne-am intins iar la vorba si iar n-ai uitat sa pomenesti de "mortaciuni " si "fantome".Credeti ca daca ne jigniti sfintii castigati ceva ?
|
- Fă-mă să înțeleg: ortodoxia consideră că "sufletul" se desparte de trup și trăiește în continuare doar la sfinți, ori la toți credincioșii (respectiv și la necredincioși)?
- Nu crezi că acei sfinți ar putea fi și "ai noștri"? Și nu mă refer doar la sf. Pavel, sf. Petru, etc., ci și la miile de sfinți martiri care au murit pentru Hristos! Și atunci, cum adică îi "jignim"?
- Nu e vorba de jignire, iar dacă am ironizat ceva prin "mortăciuni trăitoare" a fost ideea aceasta nebiblică de morți (sfinți ori ne-sfinți deopotrivă) care totuși trăiesc undeva într-o altă sferă înainte de a fi înviați de Hristos, și nu niște persoane sfinte defuncte.
Citat:
Voi santeti niste mortaciuni.
|
Aceasta este deja cu adresă directă! Cred că și fratele Grasu este în asentimentul meu ca să-ți mulțumim frumos pentru acest compliment.