Citat:
În prealabil postat de metafora
Dacă doriți să-mi ajutați cumva, v-aș ruga să-mi explicați următoarele lucruri:
Dacă natura lui Dumnezeu este iubirea, care este nautra diavolului? frica sau ura?
|
Diavolul a fost bun. Ca orice creatie a Lui Dumnezeu. Dar in acelasi timp ca orice alta faptura creata a fost liber. Din mandrie, vrand sa fie asemenea Lui Dumnezeu a cazut. Lipsa comuniunii cu Sursa vietii si a binelui l-a facut profund rau. Astfel orice sentiment de rautate se gaseste in Diavol. Ura este unul dintre ele. Frica nu este un sentiment, ci o stare. Normal ca diavolului, constientizand atotputernicia Lui Dumnezeu ii este si frica.
Citat:
În prealabil postat de metafora
Nu cred în varianta biblică de iad, însă conceptul îl am adânc întipărit în mine. Eternitatea ce urmează a fi petrecută acolo...chiar durează o eternitate?
De ce Binele biruiește răul? De ce ar fi mai puternic decât răul? Principiul dualității, Yin și Yang, ar spune că sunt forțe egale.
Mulțumesc.
|
Nu exista jumatate de credinta. Cred ca biblia are dreptate aici, dar nu si aici. Daca acceptam ca in crestinism Dumnezeu S-a revelat oamenilor, atunci Sf Scriptura are dreptate in totalitate. Daca nu, nu putem crede deloc. Daca exista Dumnezeu si S-a revelat, revelatia nu poate fi decat totala. Daca contine lucruri false atunci Dumnezeu nu S-a mai revelat, deci nu exista sau este un alt Dumnezeu decat Cel crestin. Daca S-a revelat, a avut grija ca cele marturisite de El sa fie pastrate in forma data de El.
Nu putem intelege Eternitatea ptr ca ea presupune infinit. Cum poate finitul sa inteleaga infinitul? Simplu: nu poate. Pentru asta e nevoie de transformare. Iar transformarea are loc dupa biruinta totala a Binelui. De ce biruieste Binele? Pentru ca asta a fost scopul creatiei. Vom intelege scopul mai bine dupa transformare.
Yin si Yang e un principiu nefolositor si daunator. Mai mult se contrazice: Raul nu este opusul Binelui, ci lipsa lui.