View Single Post
Vechi 11.09.2007, 13:27:23
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de jenica
Dezavantajul randuielilor canonice este acela ca linisteste constiinta acelora care pot sa le pazeasca si le dau sentimentul ca sunt mantuiti. Aceasta este o gandire foate naiva. Fariseii, ascetii, rabinii Vechiului Testament posteau de asemenea si ei, dar aceasta nu era suficient. Hristos a spus: Daca nu intreceti virtutile fariseilor, nu veti putea sa va mantuiti.
Sfantul Pavel, acest mare geniu pe care ni l-a dat pronia divina, afirma ca nici o lege nu a dus vreodata pe nimeni la mantuire. Acestea fiind spuse, regulile Bisericii pot sa fie, pentru inceput, un ajutor. [...]
Cred ca nu prea pricepi jenica ce este un canon, ce este o lege a lui Dumnezeu shi ce este o regula importanta pentru mantuire cam ca o dogma, ca altfel nu ai vorbi asha simplu considerandu-le ca pe legile lumeshti care intr-adevar n-au mantuit pe nimeni...

Jenica draga... chiar shi in harul Domnului se vorbeshte despre legea cea noua a harului, a Duhului, a iubirii shi credintzei... care nu ingaduie gresheala shi pacatul... dar nici exaltarea nerespectarii cerintzelor...

ei bine Jenica draga, considera ca te-am palmuit... shi am sa intorc shi obrazul celalalt :)
Reply With Quote