Citat:
În prealabil postat de ioan cezar
Vorbind, pe drept cuvant ma spovedesc acum, vorbind eu doar vroiam sa aflu.
Ca n-am putut sa cred nicicum, bunii mei, alt fel de-nvatatura decat prin indrazneala de a iesi din sine. Iar aici pe forum aceasta a insemnat: scrie! spune tot ce simti, tot ce crezi! (cu incercarea, deseori ratata, de a nu rani pe altul...)
|
Marea majoritate dintre noi, cred ca nutresc acelasi sentiment. Chiar daca unele dintre mesaje sunt raspunsuri banale, mai mult pentru a ne "afla in treaba", cred ca de undeva din interior, vine dorinta de a ne raspunde noua insine si de a scoate in evidenta o anumita pozitie, care, chiar daca nu ne caracterizeaza, suntem constienti ca ea este cea ideala. Cu timpul, tot vorbind cu noi insine, ajungem sa ne identificam cat mai bine cu idealul din noi.
Citat:
Doream, prin asteptatele voastre replici la cuvintele mele, sa aflu despre ceva mai desavarsit decat mine. Aveam neaparat nevoie de un corabier mai incercat decat mine.
Ati fost, cu totii, aceasta!
|
"Corabierul" esti TU, Ioane. Tu singur ai libertatea de a alege sa virezi dreapta sau stanga, sa te opresti sau sa te arunci in valuri si sa abandonezi corabia. Deasemenea te poti razvrati pe toti matelotii sau ii poti otravi cu incetinitorul, ca atunci cand vei ajunge la mal, sa nu mai imparti bogatiile cu ei (am vazut ca se mai procedeaza si astfel.) Din punctul meu de vedere, cred ca noi n-am facut nimic decat sa vorbim cu noi insine, scriind ca si tine despre idealul din noi.
Citat:
Nu stiam: sunt, Doamne, pe calea Ta dreapta?...
M-ati ajutat sa aflu. Eu nu sunt.
|
Oare cine se considera pe calea cea dreapta? Daca aceasta cale dreapta, se incovoaie dupa propriile noastre hachite si ifose, daca ne folosim de cate un bolovan ca sa putem privi pe deasupra celorlalti fie si numai ca sa le aratam directia caii celei drepte, cred ca e vorba doar de un miraj, iar cand ne vom dezmetici, ne vom pomeni in mijlocul desertului, insetati si lipsiti de orice vlaga.
Citat:
Si am aflat, prin Voia Domnului, intre voi (si va multumesc pentru asta, o, nespus va multumesc!) ca "a vorbi despre ceea ce este mai presus de noi se poate preschimba in graire in desert". (Sofronie Zaharov)
|
Cred ca acest lucru este cel mai greu de inteles pentru cineva care crede ca le stie pe toate... Cu cat aflam mai multe, cu atat intelegem ca stim tot mai putin...
@oana72:
Citat:
Depresia vine din nemultumirea cu propria stare despartita de Dumnezeu.
|
Nici nu se putea folosi o exprimare mai adevarata decat asta. Concluzia ar fi, daca nu vrem sa naufragiem, sa reinodam legatura cu Dumnezeu. La cel ce crede cu adevarat, n-ar trebui sa existe depresie.