deci concluzionand, din ce atzi spus shi asha cum banuiam shi eu, pastrand intacta shi perfecta valabilitatea canoanelor shi dupa cum spun sfintzii pe care i-atzi amintit, inseamna ca:
-e voie sa treci pe pomelnic pentru rugaciune pentru vi sau mortzi orice persoana, inclusiv ereticii, alte culte sau religii (dar de aici cred ca se exclud duhurile rautatzii antihristice din vazduh care amagesc pe oricine) shi aceasta cred ca se socoteshte Rugaciuna Particulara, adica a unei persoane particulare, shi nu cred ca inseamna doar sa te rogi singur ci te ajuta shi Biserica... deci cred ca potzi sa treci pe oricine, dar poate ca este bine sa specifici daca e vorba despre un viu sau mort dar care nu face parte din biserica , de alt cult, un sinucigash poate ca sa nu-l insheli cumva pe preot sau sa ai impresia ca s-ar putea sa gresheshti... eu ma gandesc ca defapt shtie oricum Dumnezeu la cine te referi...
-NU e voie, conform canoanelor, [rugaciune, liturghie, pomenire...] COMUNA adica adunare ca shi cum i s-ar acorda respect comun (ingropare cu lauda, cu stima, cu calde aduceri aminte) tuturor ereticilor, de alte culte creshtine sau alte religie, ateilor shi libercugetatorilor sau care au murit printr-un pacat de moarte (sinucigashi...) deci nu se poate face inmormantare traditzionala shi cu pomenire cu pomeni shi altele shi nici alte rugaciuni la care participa mai multe persoane, deoarece s-ar putea crede ca acestia se cinstesc... shi nu au cum sa se cinsteasca din moment ce... deci pentru ei se pot face doar rugaciuni particulare de multa milostivire shi de scoatere din iad sau ushurarea pedepsei... daca ingaduie preotul... dupa Voia Domnului....
deci urzicutza draga, canoanele am impresia ca sunt valabile... chiar daca au fost date acum 1000 de ani...
|