Citat:
În prealabil postat de iustin10
Omul va fi judecat dupa ce a facut .
Hristos nu este o eticheta ,care sa o purtam pe mana ,Hristos e sufletul omului. Al fiecarui om.
Cine nu crede in Hristos ,este cel care nu lasa o urma in viata.
Hristos e Dumnezeul tuturor ,al salbaticilor,al hindusilor,musulmanilor,new age,atei ,al crestinilor,proetsatntilor si ortodocsilor
Hristos e prototipul omului din orice vreme si din orice loc.
Ultimu om de pe lumea asta ,traieste prin El "Lumina era viata,pentru fiecare om care vine in lume"
Cine are sansa sa auda Cuvantul Lui si sa il mai si implineasca e cel mai fericit om de pe pamant
Cine nu are sansa sa il cunoasca, are sansa sa cunoasca pe aproapele sau,care tot Hristos este ,dupa cum e scris :"Adevarat va spun ca de cate ori a-ti avut grija de unul dintre acesti micuti,Mie mi-ati dat "
Asa ca judecata e limpede si simpla :ai iubit,ai fost linga Hristos ,fara sa stii chiar .
|
Iustin, tu expui o invatatura straina de ortodoxie, o filozofie. Tu practic spui ca nu are prea mare importanta Biserica sau crestinismul, sunt curios daca esti ortodox practicant. Am mai auzit aceatsa filozofie, nu stiu daca e de la protestanti, cert e ca e o conceptie ecumenista sau new-age. Asadar nu conteaza ca cineva se inchina la un idol, Shiva sau vitelul de aur, important e sa faca ceva fapte bune. Si filozofia asta unde o gasim? Ca sunt sigur ca nu ai cum sa o gasesti in ortodoxie, ori e filozofia ta, ori e luata de undeva.
Si mai e o idee, ca toti sunt cu Hristos, vor nu vor. dar ateii de ce sa nu fie si ei, nu inteleg ce au ecumenistii cu ateii, desi logica lor e tot o conceptie atee, si filozofii atei tot asta spun, ca doar faptele conteaza.
Ai inteles gresit, jertfa si lucrarea Mantuitorului e pentru toti oamenii, dar doar cei ce fac si ceva sa beneficieze de ea, adica sa ajunga in Biserica.
Vedem cum nu doar eterodocsii nu-si pot schimba conceptile gresite orice s-ar intampla, ci si ortodocsii. Tu de exemplu orice ai afla tot la parerea ca cocneptiile tale sunt mai bune decat ale Bisericii, sfintilor, etc.