Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Ce vrei să dovedești cu asta?
Roagă-te mai mult și studiază mai mult, nu cita aproximativ. Acum vreo 100 de pagini am mai spus că ucenicii se speriaseră de Iisus crezând că e o fantasmă (arătare, fantomă, strigoi). Acum îți pun și pagina din Luca 24 (Codex Bezae) unde scrie de fantasma cu care ucenicii L-au confundat pe Mântuitorul.
Cam aceeași confuzie faci și tu, neștiind sigur dacă e vorba de suflet, spirit, duh, fantomă, strigoi, arătare, moroi, etc. Noțiunile acestea îți sunt încă neclare și " aproximative".
Corectare: fantasma era în viziunea lor acea apariție, nu duhul. Iar Mântuitorul îi liniștește punându-i să-L pipăie. Un om înviat are carne și oase nu e o fantomă ieșită din mormânt, coborâtă din cer, de pe streașina casei, ori mai știu eu din ce locație fantasma-gorică a Sfintei Tradiții.
|
Unde scrie Fantasma la
Luca 24:39 ?
ἴδετε τὰς χεῖράς μου καὶ τοὺς πόδας μου, ὅτι αὐτὸς ἐγώ εἰμι· ψηλαφήσατέ με καὶ ἴδετε, ὅτι
πνεῦμα σάρκα καὶ ὀστέα οὐκ ἔχει καθὼς ἐμὲ θεωρεῖτε ἔχοντα.
Scrie fantasma (cred ca la noi e tradus nalucire ) atunci cand Iisus mergea pe apa.Aia e ceva diferit.Dar aici eu vad ca scrie pneuma.