View Single Post
Vechi 11.01.2012, 10:54:12
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Dar Dumnezeu e tot pneuma si dracul tot pneuma este.
Ce vrei să dovedești cu asta?

Citat:
Si Iisus le spune apostolilor " pipaiti-ma sa vedeti ca am carne si oase nu sant pneuma"(ma rog citez aproximativ ) .
Roagă-te mai mult și studiază mai mult, nu cita aproximativ. Acum vreo 100 de pagini am mai spus că ucenicii se speriaseră de Iisus crezând că e o fantasmă (arătare, fantomă, strigoi). Acum îți pun și pagina din Luca 24 (Codex Bezae) unde scrie de fantasma cu care ucenicii L-au confundat pe Mântuitorul.

Cam aceeași confuzie faci și tu, neștiind sigur dacă e vorba de suflet, spirit, duh, fantomă, strigoi, arătare, moroi, etc. Noțiunile acestea îți sunt încă neclare și "aproximative".

Citat:
Cum le poate spune ca nu sant suflare ? Tu nu vezi ca duhul era in viziunea lor ceva ce salasluia in om si iesea in momentul mortii odata cu ultima suflare ?
Corectare: fantasma era în viziunea lor acea apariție, nu duhul. Iar Mântuitorul îi liniștește punându-i să-L pipăie. Un om înviat are carne și oase nu e o fantomă ieșită din mormânt, coborâtă din cer, de pe streașina casei, ori mai știu eu din ce locație fantasma-gorică a Sfintei Tradiții.