View Single Post
Vechi 10.01.2012, 20:07:31
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul

1. Eu sunt adventist (stiti acest lucru) iar dvs. sunteti catolic. De ce tot amestecati biserica ortodoxa sau pe ortodocsi in discutia noastra? Eu cu dvs. (catolicul) discut.
Pentru că învățătura Bisericilor Ortodoxe răsăritene, din care face parte și BOR, este aceeași cu învățătura Bisericii Catolice în această privință, și este o învățătură ortodoxă, adică corectă.

Citat:
Nu asta este problema. Repet daca nu ati inteles. Conform teroriilor dvs. eu, pe timpul vietii, pot fi in starea de "moarte sufleteasca", dar, pe timpul mortii (aceea care se lasa cu ingropaciune) obligat, am suflet viu. Explicati paradoxul acesta. Cum se poate ca omul viu sa poata avea suflet mort iar omul mort sa aiba, obligatoriu, suflet viu?
Nu este nici un paradox. Prin "suflet mort" înțeleg un suflet care există, dar este separat de Dumnezeu. Acest lucru poate fi valabil în timpul vieții pământețti, când starea este reversibilă, și după moarte, când este iremediabilă.

Citat:
Cred ca este de folos sa discutam ce na invata Cuvantul lui Dumnezeu, nu ceea ce numit dvs. biserica (adica una din multele confesiuni religioase).
Ceea ce eu, și Scriptura, numim Biserică, și, în speță, Magisteriul Bisericii, este alcătuit din învățăturile acelor oameni cărora Mântuitorul ne-a spus (în Scriptură): "Cine vă ascultă pe voi, pe Mine Mă ascultă"

Citat:
Este valabil si pentru dvs. aceasta "rasplata" pentru incalcarea unei porunci a Domnului? Sau, sunteti sub protectia bisericii din care faceti parte?
De ce puneți asemenea întrebări ? Este valabil pentru orice om care a auzit Cuvântul și alege să nu-l respecte.