@Anna
Parerea mea este urmatoarea: exista barbati (multi, as zice eu) stapaniti de o patima (sau mai multe) in asa masura incat CAUTA IN PERMANENTA PRETEXTE/ MIJLOACE DE SATISFACERE A ACESTEIA.
Nu conteaza daca femeia este frumoasa sau urata, patima exista oricum, iar acei barbati "vad" femeia prin patima lor. Femeia este obiect de satisfacere, iar daca nu este frumoasa/atragatoare isi vor manifesta nemultumirea catalogand-o in fel si chip.. Asa atitudine este o dovada in plus ca patima si boala conduc comportamentul.
Dar aceasta nu inseamna ca este definitoriu pt un barbat sa se comporte astfel, ca asta ar fi normalitatea etc... Daca este epidemie de gripa nu inseamna ca normalitatea este sa ai febra, de ex.
Exista si barbati normali, sunt convinsa ca si tu cunosti destui.
Din nefericire, chiar modelele de comportament promovate in mass media transforma barbatii (si femeile) in oameni stapaniti de patimi.
Si nu numai sexualitatea este promovata, dar si orgoliul, iubirea de bani, dorinta de putere, lacomia pantecelui, lipsa de iubire, violenta etc...
Suntem cu totii bolnavi (mai mult sau mai putin).
Eu iti inteleg indignarea. Si pe mine ma revolta enorm obiectualizarea femeii.
Dar pe mine ma intristeaza mai mult felul in care femeile isi accepta rolul de marioneta sexuala cu veselie si mandrie, incercand sa se adapteze cat mai bine unei lumi stricate.
In alta ordine de idei, fiecare este mai sensibil la problemele care il ating in viata.
Chiar daca tu spui ca ai un prieten minunat etc.. Ceva LEGAT DE EL este sursa temerilor tale. Tu cauti rezolvarea propriilor tale probleme atunci cand vorbesti de barbati la modul general.
Ceva te inspaimanta.. Fie ca sunteti tot la stadiul de "prieteni", fie ca are "trecut" pe care nu-l regreta, fie ca ceva din relatie nu-ti ofera siguranta ca nu esti si tu un "obiect" la randul tau. Cred ca este cazul sa-ti intelegi si sa-ti adresezi temerile in mod matur (nu cu generalizari "barbatii sunt animalici" si nici cu vini nemeritate "el este minunat, dar eu incapabila sa inteleg de ce face asta -adica problema e la mine").
Incearca sa vezi lucrurile asa cum sunt, fara menajamente.
|