Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
Am afirmat eu vreodata ca cei care nu iubesc aproapele se mantuiesc? Unde am afirmat eu ca fara iubire exista mantuire? .
|
Am afirmat eu ca a-ti afirmat dv :) ? Unde apare numele dv in postarea mea ? De ce va simtiti mereu atacat/a si o luati ca pe ceva personal ? Eu vorbeam in general ,nu de dv anume .Pentru ca oricum e o problema foarte grea aceasta , a excluderii altora,mie insumi imi e greu sa o port. Caci pe de o parte as vrea sa fie totul matematic ,sa se stie clar cine se mantuieste si ce avem de facut, dar pe de alta stiu ca Dumnezeu traieste printre oameni . A-ti observat oricum,ca atunci cand se pune aceasta problema,se formeaza 2 tabere ,unii matematici,care interpreteaza strict cuvintele ortodoxiei ,si altii umani , care incearca sa vada si in restul omenirii samanta dumnezeirii .Si cum altfel sa vada ceva bun in aceasta lume decat in sclipirile ei de dragoste si frumusete,daca pe Dumnezeu nu il afirma explicit,sau il afirma dar sint straini de ortodoxie ?
Primii spun ca stiu cum e treaba si cine se va mantui,ai doile-a chiar daca stiu si cred la fel ca primii ,nu pot sa nu considere,dincolo de logica,ca poate Dumnezeu in mila Sa nemarginita , va da si acelora indurarea coborata prin Fiul sau