...
Uneori incerc in mintea mea sa formulez niste idei, cat de cat incontestabile ( Asta nu inseamna preconcepute )
Politica = cei putini peste cei multi ( asa a fost si asa va fi intotdeauna ), deci ca niste ''buni ascultatori'', cum ne cere invatatura crestino-isihista ( poate nu am formulat cel mai potrivit termen ), hai sa ne recunoastem locul in societate.
Religie = Credinta trecuta prin filtrele omenesti, deci implicit trecuta prin insusirea unica a omului, adica imperfectiunea.
Adevarul = Dumnezeu ... nu pot, nu imi permit sa zic mai mult
Hai sa nu intortochiem treburile Cezarului cu cele ale lui Dumnezeu; adica tot ce vreau sa zic, ca sunt unele lucruri care trebuile sa le lasam sa se intample de la ''Sine'' si sa nu ne insusim libertatea de a le discuta, pentru ca, parerea mea, nu e deloc intelept si numai riscam sa ne bagam niste pacate in ''cont''. Eu cred in Pronie, de aceea imi dau silinta sa fiu undeva intre ignoranta si protest inutil cand vine vorba de raportul meu ca INDIVID fata de societate.
Nu stiu daca m-am exprimat pe intelesul tuturor, oricum, sper sa fi inteles cineva ce am vrut sa zic. Toate cele bune!