Citat:
În prealabil postat de BebeGeo
pentru ca am retinut odata un citat"Acopera greselile aproapelui si Dumnezeu le va acoperi pe ale tale"si ce am inteles din asta a fost sa nu trambitez in fata tuturor daca cineva de langa mine a gresit dar si daca cutarescu a gresit si sunt intrebata despre asta sa spun ori"nu stiu"ori Nu. dar poate ca am inteles gresit.
Un alt exemplu care ma facea sa-mi pun aceasta intrebare: am citit despre o Sfanta( of, nu-i mai retin numele) care dorea sa se duca la manastire dar tatal ei o impiedica. Dupa ce a incercat de mai multe ori sa fuga si a fost prinsa si adusa inapoi, a fugit la o manastire de calugari unde s-a dat drept calugar pana aproape de sfarsitul vietii. Si ma gandeam ca a fost un fel de minciuna, adica sa te dai drept barbat cand esti femeie. dar poate ca facand aceasta pentru un scop bun, nu a fost pacat. Eu asa inteleg. puteti sa ma contraziceti si sa imi explicati daca nu e bine ceea ce spun, dar fara bataie de joc va rog :) Multumesc
|
Se pare că răspunsul se află în înseși întrebările tale.
Cât privește disputa stârnită, nu-ți face probleme, pentru că subiectul în sine naște controverse, pentru că ne lovim adesea de el în viața de zi-cu-zi. Deci e bine să fie dezbătut. În felul ăsta putem învăța unii de la alții.
Nu vei obține o singură părere, după cum vezi, însă va trebui să-ți folosești discernământul pentru a o alege pe cea bună. Iar pentru asta trebuie să trecem totul atât prin filtrul minții cât și al inimii. Căci mintea fără inimă este rece, iar inima fără minte e sentimentală și proastă.