View Single Post
Vechi 08.01.2012, 13:15:03
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Deci, domnule Zaharia, ca să fie extrem de clar pentru toți cei care citesc aici părerile dumneavoastră, răspundeți la următoarea întrebare:

X este anchetat de Securitate, și este întrebat: "A criticat vecinul/fratele/soțul dumneavoastră Partidul ? Da sau nu ?"

Ce trebuie să răspundă X pentru a fi un bun creștin, plecând de la ipoteza că vecinul/fratele/soțul a criticat într-adevăr partidul iar X cunoaște acest lucru ?
Ipoteza mea de lucru este Hristos . Voi nu aveti de unde sa stiti dar duhovnicii ortodocsi invata (de la inceputul monahismului in mod sigur dar eu cred ca este mult mai devreme aceasta practica) ca atunci cind nu stim ce avem de facut sau suntem in ispite si incercari mari ,mai avem totusi un mare ajutor : rugaciunea . Asta face crestinul ortodox maiinainte de a se pune pe mintit. Si ce i-o dat Hristos sa faca dupa rugaciune atunci aceea va face !
Dar atentie, exista o singura situatie aceptata in ortodoxie (iarasi nu aveti voi de unde sa o stiti !) si care este trecuta in penultimul verset al Fericirilor : ,, Fericiti veti fi cind va vor ocari si va vor prigoni si vor zice tot cuvintul rau impotriva voastra mintiind pt. Mine "
Dar nu dati buzna si nu va frecati minile a bucurie ca ari gasit o proptea Hristica a minciunii deoarece acest verset este extrem de greu de talmacit si nu vine nici decum in contradictie cu cel din Matei :,,"Ci cuvântul vostru să fie: Ceea ce este da, da; și ceea ce este nu, nu; iar ce e mai mult decât acestea, de la cel rău este." (Evanghelia după Matei 5, 37) deoarece acelesi fericiri , cu citeva versete mai sus precizeaza clar : ,,Fericiti cei prigoniti pt. dreptate, ca acelora este imparatia cerurilor " si cu citeva versete si mai inainte se intareste si mai evident : ,,Fericiti cei ce flaminzesc si insetoseaza de dreptate , ca aceia se vor satura !" Sa recititi Fericirile ca poate se vor indura de voi si se vor lasa citite !
Cititi dara cu atentie intreaga Scriptura si nu mai credeti ca tot ce va da prin minte este si teologie

Am sa va raspund textual la intrebare daca veti da un raspuns corect teologic la intrebarea pusa mai sus celuilalt frate : daca sotia dumitale este gravida , face o echografie , amniocenteza , etc si in urma acestora medicul va sfatuieste sa faceti neaparat avort (sotia desigur, nu dvs.)caci fatul este cu unele malformatii majore pt. care va fi un handicapat si nu va trai mai mult de 17 ani ... dvs. ce veti face ?
Si in functie de asta mai discutam ori ba !

Last edited by zaharia_2009; 08.01.2012 at 13:28:45.
Reply With Quote