View Single Post
Vechi 08.01.2012, 05:01:50
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BebeGeo Vezi mesajul
Stiu ca este porunca sa nu minti dar daca minti sau ascunzi adevarul ca sa ascunzi ca ai facut o fapta buna tot este pacat? Pentru ca in acelasi timp Mantuitorul ne indeamna sa nu lasam sa se vada faptele noastra bune inaintea oamenilor si sa le facem intr-ascuns.
Ce legătură are minciuna cu lauda de sine? Pur și simplu nu vorbești despre ceea ce faci.. Asta înseamnă că nici nu spui adevărul, nici nu minți. (Vorbești vreodată în gura mare despre faptele rele proprii săvârșite? Mă îndoiesc... Arareori, vei vedea oameni spovedindu-se public! De unde până unde dorința de a vorbi despre faptele bune?). Iar întrebat fiind cu privire la faptele bune săvârșite, răspunsuri posibile: "puteam să fac mult mai mult", "iartă-mă, te rog, aș vrea să nu vorbesc despre asta" etc. Sau trebuie neapărat să simțim recunoașterea pompoasă a faptelor noastre bune?

Dar aici e însă o problemă cu înfrânarea limbii... Și e mai comod să stai la bârfă (a se citi socializare) decât să te retragi în colțișorul intim al sufletului tău cu rugăciunea "Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă pe mine păcătosul/păcătoasa"...
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.

Last edited by I.Calin; 08.01.2012 at 05:23:18.
Reply With Quote