Citat:
În prealabil postat de BebeGeo
Stiu ca este porunca sa nu minti dar daca minti sau ascunzi adevarul ca sa ascunzi ca ai facut o fapta buna tot este pacat? Pentru ca in acelasi timp Mantuitorul ne indeamna sa nu lasam sa se vada faptele noastra bune inaintea oamenilor si sa le facem intr-ascuns.
|
Ce legătură are minciuna cu lauda de sine? Pur și simplu nu vorbești despre ceea ce faci.. Asta înseamnă că nici nu spui adevărul, nici nu minți. ( Vorbești vreodată în gura mare despre faptele rele proprii săvârșite? Mă îndoiesc... Arareori, vei vedea oameni spovedindu-se public! De unde până unde dorința de a vorbi despre faptele bune?). Iar întrebat fiind cu privire la faptele bune săvârșite, răspunsuri posibile: "puteam să fac mult mai mult", "iartă-mă, te rog, aș vrea să nu vorbesc despre asta" etc. Sau trebuie neapărat să simțim recunoașterea pompoasă a faptelor noastre bune?
Dar aici e însă o problemă cu înfrânarea limbii... Și e mai comod să stai la bârfă (a se citi socializare) decât să te retragi în colțișorul intim al sufletului tău cu rugăciunea "Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă pe mine păcătosul/păcătoasa"...
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Last edited by I.Calin; 08.01.2012 at 05:23:18.
|