Desi acest subiect a mai fost ,,calcat in picioare" o data , parca nu a avut gustul celui de acum .
De data aceasta nu am un comentariu, adica inca nu este timpul pt. asa ceva, dar am o propunere .
Dupa ce in ani de zile am asistat la pareri sustinute ca tinuta vestimentara a unui crestin nu poate fi in nici o situatie un pacat, portul bijuteriilor , uzul parfumurilor, machiajul si fardarea asemenea , fumatul, tatuarea , gindurile patimase ale desfrinarii in care ne indulcim in nici un caz , sexul oral (sustinut tare elegant si cu emotie de un frate fost/pirit ortodox) nici pe departe si inca multe, multe, fapte care cad defapt sub osinda judecatii (cind si cum ne impartasim, mersul itinerant prin biserica la sfirsitul liturghiei pt. inchinarea la icoane, felul si profumzimea marturisirii, practici legate de maslu, modul de alcatuire a unui pomelnic si mai ales pe cine trecem la sfintele taine pe un asemnea pomelnic, sarindare, psaltire si tot felul de rugaciuni fara binecuvintare, ecumenismul sub toate aspectele ,polemica ortodocsi -alte culte, istoria bisericii ardelene sub austrieci, temeinicia dogmatica a BGC ... si multe, multe, altele ) si pe care le-am tot discutat , toate acestea insa dupa ce luam din Evanghelie ce ne convine sau scoatem din context , dupa ce ignoram sfintele canoane si mai ales dupa ce declaram ca nu ne intereseaza decit iubirea in dauna adevarului si a dreptatii ... deci dupa toate acestea iata ca acum era de asteptat ca cineva sa aibe taria si sa vina sa puna cireasa pe motul tortului : eeeei !?!?... este cumva minciuuuna vreun pacat ????
Nuuuuu !
Pt. ca minciuna este dimezeiasca ! De aceea si apare de la inceputul civilizatiei ,in decalog, la porunca a IX urmatorul text : ,,Să mărturisești strâmb împotriva aproapelui tău, cind vrei si cit vrei.” (conform Funny Bible)
De aceea si suntem educati de mici copii, de cind incepem sa vorbim, in spirit ,,religios" invatind toti poezia ,,Catelus cu parul cret" (... fura rata din cotet/El
se jura ca nu fura /Dar l-am prins cu rata-n gura !). Cu o asemenea educatie este firesc sa ajungi la maturitate sa-ti pui intrebarea crestineasca : este pacat minciuna !?!?!?
Pai ce ne mai lipseste ? Motul ! Haideti fratilor sa mai facem inca un concurs de minciuni, ca tot nu este pacat . Dar unul strasnic, nu cum am facut cite unii pina acum ! Iata propunerea !
Atunci cind nu ne intereseaza Adevarul nu mai este decit o alternativa, sa ne indoim de noi insine : este oare minciuna pacat ????
Excelent , splendid sofism despre minciuna ; personal il felicit pe fratele care ca si in cazul sexului oral a mai incercat un tur de forta cu neatentii ortodocsi .
Dar totusi , nu a precizat nimeni cine este tatal minciunii, ca poate cine stie, sunt si din cei care au uitat !
NB : urmaresc in continuare topicul cu mult drag .