Citat:
Īn prealabil postat de carmen1980
Buna seara!
Va rog sa nu radeti de mine, as dori sa va intreb ce rugaciuni se citesc pentru cei singuri si necasatoriti si care ar dori sa isi gasesaca sufletul pereche, de 4 ani de cand m-am despartit de prietenul meu (e sigurul care a facut parte din viata mea), nimic nu s-a mai lipit de mine, mama lui imi spunea pe atunci ca nu o sa mai fiu fericita, ea stia pe atunci sa dea in bobi , in carti tarot,(prostioare din astea),  , si parca m-a marcat lucrul asta, nu mai stiu ce sa cred, de fiecare data cand ar dori sa ies cu cineva la un suc parca ceva ma trage inapoi, va rog daca ati intalnit pe cineva asemantor careia i-au ajutat rugaciunile.
Va multumesc!
Doamne ajuta!
|
Din capul locului va rog sa nu ma percepeti ca pe un moralist (specie care imi cam displace), ca sa nu ajung in pielea lupului... Asadar, ceea ce va spun e legat doar de incercarea sincera de a va da un raspuns crestinesc (desi sunt departe de a fi un model de viata crestina).
Prioritatea pentru o astfel de situatie cred ca ar fi cuvenit sa fie curatarea sufleteasca de anii "prieteniei". Nu mi-o luati va rog in nume de rau, dar noi modernii care ne-am petrecut adolescenta si tineretea in "prietenii" si "mari iubiri", de fapt am trait in pacate grele. Cand spun "noi modernii" ma refer desigur in primul rand la mine.
Ne-am curatat oare de acele pacate? Am trecut mai intai prin baia spovedaniei? Ne lasa inima, in prezent, sa trecem de dulceata iubirii pamantesti deja consumate, pentru a regreta cu tot sufletul "gunoiul de sub pres" (care a facut parte din camara sufletului nostru)?
Cred ca daca nu am facut asta, sufletul nostru se simte impovarat si nu consimte sa deschida o noua fila a dragostei. Are datorii, restante, rani inca deschise, rusine (fie ea cat mai sfanta!)...
M-as bucura sa descurcati itele problemei impreuna cu parintele duhovnic si sunt sigur ca in Biserica veti gasi ceea ce cautati: primavara iubirii, cu ajutorul Bunului Dumnezeu.
Domnul sa va ocroteasca si sa va lumineze tanara viata si alegerile toate! AMIN+